Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κωνσταντίνος Αντωνίου (Γευσήνους): «Είναι διαρκής η επιμονή μας για τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα σε Α’ ύλες, προϊόντα & υπηρεσίες»

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚωνσταντίνος Αντωνίου (Γευσήνους): «Είναι διαρκής η επιμονή μας για τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα σε Α' ύλες, προϊόντα & υπηρεσίες»
spot_img

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Κωνσταντίνο Αντωνίου, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Ομίλου Γευσήνους, με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας στα βραβεία FEA 2024

O Κωνσταντίνος Αντωνίου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Γευσήνους που καλύπτει επισιτιστικές ανάγκες βιομηχανικών μονάδων, εταιρειών παροχής υπηρεσιών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικών οργανισμών και άλλων χώρων όπου δημιουργούνται ανάγκες μαζικής εστίασης., μίλησε στο Cibum με αφορμή την διάκριση της εταιρείας στα Food Expert’s Awards (FEA) 2024.

- Advertisement -

Η Γευσήνους διακρίθηκε στα Food Experts Awards 2024 στις κατηγορίες: Best in Taste Customer’s Choice, για τα 4 προϊόντα και συγκεκριμένα:
-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΣΧΑΡΑΣ THREPSIS
-SUPER CRETAN SALAD
-RED VELVET CAKE
-BLT Sandwich
Στις κατηγορίες Food Service Concept Stand Out, Food Product Integrity Stand Out, Food Safety Culture Stand Out, Top Customer Centricity και Excellence in Promoting Sustainability.

Ο κ. Χάρης Ζαφειρόπουλος,Corporate Total Compliance Director, παρέλαβε τα 4 βραβεία Best In Taste για λογαριασμό της ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ

«Η Γευσήνους είναι η μεγαλύτερη εταιρία συστηματικής εστίασης στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται κυρίως σε κλειστές αγορές, αλλά και στο retail, προσφέροντας υπηρεσίες σίτισης & βιομηχανικού catering μέσω πληθώρας γκάμας κατηγοριών προϊόντων. Ιδρύθηκε το 1992 και πλέον κατέχει 4 παραγωγικές μονάδες: 1 Αττική, 1 Θεσσαλονίκη, 1 Λάρισα, 1 Κρήτη.

Δραστηριοποιούμαστε σε 5 άξονες: 

  • Επιχειρήσεις & Βιομηχανικές Μονάδες

  • Νοσηλευτικά ιδρύματα

  • Εργοστάσια

  • Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  • Retail

Διαθέτουμε 120 σημεία πώλησης σε Κρήτη, Αττική, Σπάρτη, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Μακεδονία, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, απασχολούμε 1800 εργαζομένους και έχουμε παραγωγή 70.000 γευμάτων ημερησίως (sw’s, σαλάτες, ζεστά γεύματα)», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνίου.

Το μυστικό της επιτυχίας

«Με το πέρασμα των χρόνων, η σχέση μας με τον πελάτη να παραμένει “ζεστή” & “δυνατή”. Οι ιδέες, η συμπεριφορά και η παρουσία των ανθρώπων μας, συνιστούν εγγύηση για την ανταγωνιστικότητα & την αξιοπιστία μας. Είναι διαρκής η επιμονή μας για τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα σε Ά ύλες, προϊόντα & υπηρεσίες, ενώ εναρμονιζόμαστε με τις σύγχρονες τάσεις & την εποχή», υποστηρίζει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου.

«Τα εμβληματικά προϊόντα της εταιρείας μας είναι όλα μας τα γεύματα από τη σειρά Threpsis, με ναυαρχίδες τα Γεμιστά, το Παστίτσιο και τον Μουσακά. Επίσης, από τις σαλάτες μας θα ξεχώριζα τον Ντάκο 4 level και τη Super Cretan, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από την Κρητική κουζίνα και παράγονται με αγνές πρώτες ύλες. Αυτό που διαφοροποιεί τα προϊόντα της Γευσήνους είναι η επιμονή μας για υλικά άριστης ποιότητας και τα αυστηρά ποιοτικά standards που έχουμε θέσει σε κάθε στάδιο της παραγωγικής μας διαδικασίας.

Η πελατειακή μας βάση παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία ως προς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά άρα κατ΄ επέκταση και ως προς τις ανάγκες των καταναλωτών. Πρόκειται για μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις, γιατρούς και ασθενείς σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Η μεγάλη πρόκληση για τη Γευσήνους είναι να παρέχει καθημερινά την καλύτερη, ποιοτικότερη και ασφαλέστερη γευστική εμπειρία σε όλη την πελατειακή της βάση.

Ερευνούμε σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις καταλληλότερες και ποιοτικότερες, ελληνικές πρώτες ύλες. Έχουμε:

  • Αποκλειστική επιλογή φρέσκων προϊόντων ολοκληρωμένης γεωργικής και κτηνοτροφικής διαχείρισης – ΝΟΝ GMO.
  • ∆ιαρκή ποιοτικό έλεγχο πρώτων υλών και τελικών προϊόντων σε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια.
    • Συμβολαιακή συνεργασία με προμηθευτές σε κατηγορίες λαχανικών, φρούτων και άλλων βασικών Α υλών σύμφωνα με τις προδιάγραφες τις εταιρίας.
  • Επιλογή προϊόντων από εγκεκριμένους – πιστοποιημένους προμηθευτές που έχουν υποστεί διεξοδικούς ελέγχους από το Τμήμα Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, τηρώντας αυστηρά την Τρέχουσα Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.
  • Ποιοτικό Έλεγχο από Εξειδικευμένη Ομάδα Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων, σε όλα τα στάδια (επιλογή και προμήθεια Α΄ Υλών, παραγωγή και διάθεση τροφίμων), που αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες: Τεχνολόγους Τροφίμων, Διατροφολόγο / Διαιτολόγο, Χημικό και Γεωπόνο – Τεχνολόγο Τροφίμων.

Η Γευσήνoυς εφαρμόζει πρακτικές με γνώμονα την διαρκή δέσμευση της εταιρείας μας για ηθική συμπεριφορά και συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο του ανθρώπινου δυναμικού της όσο και των τοπικών κοινοτήτων και της κοινωνίας γενικότερα.

Εφαρμόζουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης με ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας και ύδατος με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα. Γι αυτό και έχουμε προχωρήσει σε:

  • Ανακύκλωση πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων υλικών
  • Ανακύκλωση κατά 90% των χάρτινων συσκευασιών
  • Μείωση χρήσης πλαστικού στις συσκευάσεις κατά 50%
  • Διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων της Μονάδας Παραγωγής
  • Ανανέωση του στόλου των οχημάτων επιβατικών και επαγγελματικών για ελαχιστοποίηση της εκπομπής ρίπων διοξειδίου του άνθρακα
  • Αντικατάσταση του 100% των επιβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά
  • Χρήση φυσικού αερίου για μείωση εκπομπών ρίπων

Η Κεντρική Μονάδα Παραγωγής είναι εξοπλισμένη με φωτοβολταϊκά Panels ισχύος 662 KW, τα οποία συμβάλουν κατά 35 % στην εξοικονόμηση ρεύματος.

Στο μέλλον στοχεύουμε στην οργανική ανάπτυξη εστιάζοντας σε μία νέα για εμάς αγορά που είναι ο τουριστικός τομέας, αλλά και στην ανάπτυξη μέσω διάφορων εξαγορών που είναι στα άμεσα σχέδιά μας», λέει ο κ. Αντωνίου, αναπτύσσοντας την στρατηγική της εταιρείας.

Η δήλωση του κυρίου Χάρη Ζαφειρόπουλου, Corporate Total Compliance Director της ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ στην απονομή των βραβείων FEA 2024

Καθημερινή ανάγκη η ενημέρωση από το cibum

«Το cibum ενημερώνει το ευρύ κοινό σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων και αναδεικνύει προβλήματα στον κλάδο της εστίασης καθώς και best practices διάφορων εταιρειών εντός και εκτός Ελλάδος. Η συμβολή του είναι σημαντική», υποστηρίζει ο κ. Αντωνίου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα