Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υδρόμελι, από την οικογένεια Σωτήραλη!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΥδρόμελι, από την οικογένεια Σωτήραλη!
spot_img

Μια μυθική συνταγή ηδύποτου από μέλι και νερό, ερχόμενη από την αρχαιότητα!

Από το 1950, η οικογένεια Σωτήραλη είναι βαθιά ριζωμένη στις παραδόσεις της μελισσοκομίας και της καλλιέργειας ελαιολάδου. Η αγάπη και το πάθος της για αυτές τις αρχαίες πρακτικές, την οδήγησαν σε ένα ταξίδι, με αποκορύφωμα τη δημιουργία μιας επιχείρησης, που στοχεύει στην παραγωγή και προώθηση των εκλεκτών προϊόντων της Λακωνικής γης!

Η μελισσοκομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικογενειακής τους κληρονομιάς, εδώ και γενιές. Οι πρόγονοί τους αναγνώρισαν την τεράστια αξία αυτών των απίστευτων πλασμάτων και την ικανότητά τους να παράγουν αγνό μέλι, ένα φυσικό ελιξίριο, που εκτιμάται για την εξαιρετική του γεύση και τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία.

Η οικογένεια Σωτήραλη συνεχίζει την παράδοση των προγόνων της, φροντίζοντας τις μέλισσές της με αγάπη και αφοσίωση. Δεσμεύεται να ασκεί βιώσιμες και ηθικές μελισσοκομικές πρακτικές και διασφαλίζει, ότι οι μέλισσές της ευδοκιμούν σε ένα αρμονικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα την παραγωγή μελιού υψηλής ποιότητας.

Το 1999, πήραν μια συνειδητή απόφαση να διευρύνουν τις γεωργικές προσπάθειες της οικογένειάς τους, με την επίσημη ένταξή τους, στον κλάδο της βιολογικής καλλιέργειας ελαιολάδου. Αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς το όραμά τους, να παράγουν εκλεκτά προϊόντα της Λακωνίας. Οι ελαιώνες τους επωφελούνται από ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και μια πλούσια βιοποικιλότητα, που ενισχύει τη γεύση και το άρωμα του ελαιολάδου. Παρακολουθώντας σχολαστικά κάθε βήμα της διαδικασίας καλλιέργειας και παραγωγής – από την προσεκτική επιλογή των ποικιλιών ελιάς, μέχρι την έγκαιρη συγκομιδή και έκθλιψη των καρπών – και ακολουθώντας ευλαβικά τις πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας, διασφαλίζουν ότι το ελαιόλαδο, δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και απαλλαγμένο από επιβλαβή χημικά και φυτοφάρμακα.

Η οικογένεια Σωτήραλη συνεχίζει να εξελίσσεται, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και παραμένοντας ενήμερη για τις τελευταίες τάσεις του κλάδου.

Το Υδρόμελι είναι μια μυθική συνταγή, που έρχεται από την αρχαιότητα, χάρη στη δεξιοτεχνία της οικογένειας Σωτήραλη! Είναι ένα ηδύποτο, από μέλι και νερό. Το μείγμα τριών ειδών μελιού ( θυμάρι, ρείκι και άνθη), μαζί με νερό παρασύρεται σε αργή ζύμωση στα βαρέλια. Ύστερα από 2 χρόνια ωρίμανσης και παλαίωσης απελευθερώνεται το Υδρόμελι, με το βαθύ κοκκινωπό του χρώμα και το πλούσιο, μοναδικό άρωμά του, που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη!

Το Υδρόμελι αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια θεών και ανθρώπων, από το θεϊκό Όλυμπο ως τη μακρινή Σκανδιναβία των Βίκινγκ.

Στη Μονεμβασιά, οι νεόνυμφοι το έλεγαν “Μελιτόκρασο” και το έπιναν καθημερινά στο μήνα του μέλιτος, για έναν γλυκό, έγγαμο βίο!

Διατίθεται σε συσκευασίες: 50ml, 250 ml & 500 ml και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο