Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Αντιδρά ο κλάδος Ζαχαροπλαστών στον καταιγισμό απαγόρευσης πρόσθετων

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Αντιδρά ο κλάδος Ζαχαροπλαστών στον καταιγισμό απαγόρευσης πρόσθετων
spot_img

Τι υποστηρίζει η Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστικής (NCA).

   Αφού η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τέσσερα πρόσθετα (κόκκινη βαφή Νο. 3, βρωμικό κάλιο, βρωμιούχο φυτικό έλαιο και προπυλοπαραμπέν) τον περασμένο Οκτώβριο λόγω της πιθανής σχέσης τους με θέματα υγείας όπως ο καρκίνος και τα συμπεριφορικά προβλήματα στα παιδιά, μια πληθώρα προτάσεων που ζητούν την απαγόρευση διαφόρων πρόσθετων τροφίμων πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ. 

     Ακολούθησαν υποστηρικτές όπως ΜΚΟ, ομάδες υπεράσπισης, ακτιβιστές και ορισμένα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να πιέσουν για απαγορεύσεις σε μια σειρά από χημικά προϊόντα, σε περιοχές όπως το Ιλινόις, η Νέα Υόρκη και η Πενσυλβάνια. Η Ιντιάνα, το Μέριλαντ, η Νότια Ντακότα, η Ουάσιγκτον και η Δυτική Βιρτζίνια έχουν απορρίψει παρόμοια νομοσχέδια επειδή οι προτάσεις στερούνται επιστημονικής βάσης. Στο ίδιο πνεύμα, οι νομοθέτες του Κεντάκι ψήφισαν πρόσφατα ένα ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι οι αποφάσεις για την ασφάλεια των τροφίμων πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα και να καθοδηγούνται από άτομα με ρυθμιστική εμπειρογνωμοσύνη.

   Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστικής (NCA), οι προτάσεις διαβρώνουν τους καθιερωμένους κανονισμούς του FDA που διέπουν μια σειρά από πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές εφαρμογές τροφίμων. Το εμπορικό όργανο καλεί την κυβερνητική υπηρεσία να εντείνει τη δράση ενάντια σε ένα κύμα αναληθές, που απειλεί να διαλύσει την επιστημονική και, εθνική νομοθεσία για τα τρόφιμα.

«Ορισμένες πολιτείες προτείνουν να διαλύσουν το καλά ανεπτυγμένο εθνικό μας σύστημα ασφάλειας τροφίμων σε μια συναισθηματικά καθοδηγούμενη εκστρατεία που στερείται επιστημονικής υποστήριξης», δήλωσε ο John Downs, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NCA. «Ο FDA πρέπει να επιβεβαιώσει την εξουσία του ως ο νόμιμος εθνικός ρυθμιστικός φορέας λήψης αποφάσεων και ηγέτης στην ασφάλεια των τροφίμων. Είναι καιρός να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι οι εκδότες περιοδικών καταναλωτών και οι νομοθέτες του κράτους έχουν την επιστημονική πείρα και τα προσόντα για να κάνουν αυτούς τους πολύ σημαντικούς προσδιορισμούς».

    Ο ένωση ζαχαρολαστών κατηγορεί ορισμένους ενδιαφερόμενους ότι προωθούν μια «συναισθηματικά καθοδηγούμενη εκστρατεία που στερείται επιστημονικής υποστήριξης». Επισημαίνει ότι οι κανόνες του FDA υιοθετούνται προσεκτικά, υποστηρίζονται από την επιστήμη και δημιουργούνται από ειδικούς. Ο Τζον Ντάουνς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NCA, ισχυρίζεται ότι «η απρόσεκτη ρητορική που αναπτύσσεται σε αυτή τη συζήτηση» θα μπορούσε να οδηγήσει τους καταναλωτές να πιστέψουν ότι τα εν λόγω πρόσθετα τροφίμων είναι επιβλαβή και ότι υπάρχει συστηματική αποτυχία εκ μέρους του συστήματος ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο