Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
24.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θέση εργασίας στο εργαστήριο της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων του Λουξεμβούργου – Ανοιχτή σε υπηκόους ευρωπαϊκών χωρών

ΑρχικήΑγορά ΕργασίαςΘέση εργασίας στο εργαστήριο της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων του Λουξεμβούργου - Ανοιχτή σε υπηκόους ευρωπαϊκών χωρών
spot_img

Πρόσληψη υπευθύνου τεχνικού εργαστηρίου στην ALVA.

Η Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων του Λουξεμβούργου ( ALVA ) προσλαμβάνει έναν  υπεύθυνο τεχνικού εργαστηρίου (m/f)  στην καριέρα Α1 με πλήρη εργασία για αόριστο χρονικό διάστημα .

Η θέση είναι διαθέσιμη με την  ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Είναι επίσης ανοιχτό σε υπηκόους ευρωπαϊκών κρατών μελών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι  η 22 Ιουλίου 2024 .

Αποστολή

Κύρια αποστολή είναι η διασφάλιση του συντονισμού, της επίβλεψης και του σχεδιασμού των αναλύσεων στη χημεία τροφίμων (τομείς: βιομηχανικές και γεωργικές προσμείξεις, μυκοτοξίνες, φυτοφάρμακα, πρόσθετα κ.λπ.) εντός του χημικού τμήματος της Υπηρεσίας Εποπτείας Τροφίμων, προκειμένου να διασφαλίζεται η καθημερινή λειτουργία εντός το πλαίσιο των γενικών στόχων που θέτει η διοίκηση και προκειμένου να βοηθήσει τον επικεφαλής του τμήματος και την τεχνική ομάδα στην ανάπτυξη, εφαρμογή και παρακολούθηση του σχεδίου εργασίας του τμήματος.

Προφίλ

Τεχνικές δεξιότητες

  • Γνώστης του συστήματος διαπίστευσης ISO 17025 και OCR.
  • Της νομοθεσίας και των κανονισμών σχετικά με τον επίσημο έλεγχο της τροφικής αλυσίδας και στον τομέα των ρύπων και βελτιωτικών στην τροφική αλυσίδα (OCR, GFL, CONTAM, Βελτιωτικά, κ.λπ.).
  • Της οργάνωσης της επίσημης ανάλυσης τροφίμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο (EURL, NRL, JRC, κ.λπ.)
  • Να γνωρίζουν/αναπτύσσουν τις εσωτερικές τεχνικές και ποιοτικές διαδικασίες και διαδικασίες του τμήματος.
  • Έχουν μια επισκόπηση του εξοπλισμού, των εργαλείων και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία.
  • Κύρια χρωματογραφικές και φασματομετρικές τεχνικές: HPLC-DAD/FLD, LC-MS/MS, GC-MS/MS, GC-FID, CI;
  • Βασικές προπαρασκευαστικές τεχνικές: εξαγωγή S/L, SPE, QuEChERS, ASE, ELISA, κ.λπ.
  • Γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται ένα εργαστήριο χημικών αναλύσεων σύμφωνα με τη διαπίστευση ISO 17025: 2017, με εμπειρία στην υλοποίηση ή/και τη δημιουργία διαδικασιών ποιότητας/διαπίστευσης.
  • Να έχουν πρακτική εμπειρία στη μετρολογία και να γνωρίζουν τα σχετικά πρότυπα (όγκοι, θερμοκρασίες, μάζες).

Δεξιότητες συμπεριφοράς

  • Να έχουν οργανωτικές δεξιότητες, να είναι σε θέση να διαχειρίζονται ανθρώπους, να είναι ευέλικτοι, να έχουν ομαδικό πνεύμα.
  • Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δυνατά σημεία

  • Να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης εργαστηρίων και των εργαστηριακών ομάδων.
  • Γνώση των κοινών εργαλείων υπολογιστών MS Office.
  • Γνώση του λογισμικού ελέγχου αναλυτικών οργάνων (MassLynx, Masshunter, Chromeleon, Empower, OpenLab κ.λπ.).
  • Να έχουν εμπειρία στη χημική ανάλυση πολύ πολύπλοκων και μεταβλητών πινάκων.
  • Γνώση καθημερινής συντήρησης και αντιμετώπισης προβλημάτων αναλυτικών οργάνων.
  • Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το SharePoint και τα εργαλεία διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων.
  • Έχετε εμπειρία με LIMS.
  • Γνώσεις στη διαχείριση εθνικού εργαστηρίου αναφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση και τη διαδικασία πρόσληψης είναι διαθέσιμες στο  GovJobs.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο