Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θέση εργασίας στο εργαστήριο της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων του Λουξεμβούργου – Ανοιχτή σε υπηκόους ευρωπαϊκών χωρών

ΑρχικήΑγορά ΕργασίαςΘέση εργασίας στο εργαστήριο της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων του Λουξεμβούργου - Ανοιχτή σε υπηκόους ευρωπαϊκών χωρών
spot_img

Πρόσληψη υπευθύνου τεχνικού εργαστηρίου στην ALVA.

Η Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων του Λουξεμβούργου ( ALVA ) προσλαμβάνει έναν  υπεύθυνο τεχνικού εργαστηρίου (m/f)  στην καριέρα Α1 με πλήρη εργασία για αόριστο χρονικό διάστημα .

Η θέση είναι διαθέσιμη με την  ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Είναι επίσης ανοιχτό σε υπηκόους ευρωπαϊκών κρατών μελών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι  η 22 Ιουλίου 2024 .

Αποστολή

Κύρια αποστολή είναι η διασφάλιση του συντονισμού, της επίβλεψης και του σχεδιασμού των αναλύσεων στη χημεία τροφίμων (τομείς: βιομηχανικές και γεωργικές προσμείξεις, μυκοτοξίνες, φυτοφάρμακα, πρόσθετα κ.λπ.) εντός του χημικού τμήματος της Υπηρεσίας Εποπτείας Τροφίμων, προκειμένου να διασφαλίζεται η καθημερινή λειτουργία εντός το πλαίσιο των γενικών στόχων που θέτει η διοίκηση και προκειμένου να βοηθήσει τον επικεφαλής του τμήματος και την τεχνική ομάδα στην ανάπτυξη, εφαρμογή και παρακολούθηση του σχεδίου εργασίας του τμήματος.

Προφίλ

Τεχνικές δεξιότητες

  • Γνώστης του συστήματος διαπίστευσης ISO 17025 και OCR.
  • Της νομοθεσίας και των κανονισμών σχετικά με τον επίσημο έλεγχο της τροφικής αλυσίδας και στον τομέα των ρύπων και βελτιωτικών στην τροφική αλυσίδα (OCR, GFL, CONTAM, Βελτιωτικά, κ.λπ.).
  • Της οργάνωσης της επίσημης ανάλυσης τροφίμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο (EURL, NRL, JRC, κ.λπ.)
  • Να γνωρίζουν/αναπτύσσουν τις εσωτερικές τεχνικές και ποιοτικές διαδικασίες και διαδικασίες του τμήματος.
  • Έχουν μια επισκόπηση του εξοπλισμού, των εργαλείων και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία.
  • Κύρια χρωματογραφικές και φασματομετρικές τεχνικές: HPLC-DAD/FLD, LC-MS/MS, GC-MS/MS, GC-FID, CI;
  • Βασικές προπαρασκευαστικές τεχνικές: εξαγωγή S/L, SPE, QuEChERS, ASE, ELISA, κ.λπ.
  • Γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται ένα εργαστήριο χημικών αναλύσεων σύμφωνα με τη διαπίστευση ISO 17025: 2017, με εμπειρία στην υλοποίηση ή/και τη δημιουργία διαδικασιών ποιότητας/διαπίστευσης.
  • Να έχουν πρακτική εμπειρία στη μετρολογία και να γνωρίζουν τα σχετικά πρότυπα (όγκοι, θερμοκρασίες, μάζες).

Δεξιότητες συμπεριφοράς

  • Να έχουν οργανωτικές δεξιότητες, να είναι σε θέση να διαχειρίζονται ανθρώπους, να είναι ευέλικτοι, να έχουν ομαδικό πνεύμα.
  • Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δυνατά σημεία

  • Να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης εργαστηρίων και των εργαστηριακών ομάδων.
  • Γνώση των κοινών εργαλείων υπολογιστών MS Office.
  • Γνώση του λογισμικού ελέγχου αναλυτικών οργάνων (MassLynx, Masshunter, Chromeleon, Empower, OpenLab κ.λπ.).
  • Να έχουν εμπειρία στη χημική ανάλυση πολύ πολύπλοκων και μεταβλητών πινάκων.
  • Γνώση καθημερινής συντήρησης και αντιμετώπισης προβλημάτων αναλυτικών οργάνων.
  • Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το SharePoint και τα εργαλεία διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων.
  • Έχετε εμπειρία με LIMS.
  • Γνώσεις στη διαχείριση εθνικού εργαστηρίου αναφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση και τη διαδικασία πρόσληψης είναι διαθέσιμες στο  GovJobs.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα