Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτοποριακό πείραμα: Έστειλαν κρασιά στο διάστημα για να δουν την εξέλιξη της ποιότητάς τους.

ΑρχικήΝέαΠρωτοποριακό πείραμα: Έστειλαν κρασιά στο διάστημα για να δουν την εξέλιξη της ποιότητάς τους.
spot_img

cibum team

Η εταιρεία Space Cargo Unlimited έστειλε στο Διάστημα κρασί αλλά και κλήματα για να μελετηθούν οι επιπτώσεις που θα είχαν οι διαστημικές συνθήκες. Δηλαδή να μάθουν πως επηρεάζει η μικροβαρύτητα την ωρίμανση του οίνου,  αλλά και την επήρεια της έλλειψης φωτός και νερού που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται αρνητικοί παράγοντες για την εξέλιξη των κλημάτων.

12 μπουκάλια κρασιού παρέμειναν για ένα χρόνο στο Διάστημα. Πρώτο εξετάστηκε ένα Château Pétrus 2000 αξίας πέντε χιλιάδων ευρώ από δώδεκα γευσιγνώστες, με ειδίκευση στο κρασί και παράλληλα άνοιξαν και ένα Château Pétrus 2000, που βρισκόταν αποθηκευμένο σε ένα κελάρι. Οι γευσιγνώστες δοκίμασαν τα δύο κρασιά χωρίς να γνωρίζουν ποιο είναι το διαστημικό και ποιο βρισκόταν στο κελάρι. Οι 11 από τους δώδεκα ειδικούς αναγνώρισαν, ποιο ήταν το κρασί που ωρίμαζε στο κελάρι και ποιο εκείνο που είχε ταξιδέψει στο Διάστημα. Όπως είπαν το κρασί που είχε «μεταναστεύσει» εκτός Γης είχε ωριμάσει ταχύτερα από το άλλο και είχε καλύτερη γεύση και αρώματα.

Εντυπωσιακά ήταν όμως τα αποτελέσματα της μελέτης των κλημάτων. Παρά την έλλειψη φωτός και νερού είχαν αναπτυχθεί ταχύτερα από όσο θα είχαν αναπτυχθεί αν βρίσκονταν στην Γη. Αυτό κάνει τους επιστήμονες να εικάζουν ότι είναι πιθανό η καλλιέργεια αμπελιών έξω από την Γη να αποδώσει κάποιες καινούργιες ποικιλίες που θα μπορούν να καλλιεργηθούν στην Γη και να έχουν υψηλότερη αντοχή από τις συμβατικές.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα