Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιρλανδία: Συνεχίζουν οι προειδοποιήσεις για τα αυγά πάπιας μετά από κρούσματα σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΙρλανδία: Συνεχίζουν οι προειδοποιήσεις για τα αυγά πάπιας μετά από κρούσματα σαλμονέλας
spot_img

Η FSAI δίνει έμφαση στο σωστό μαγείρεμα.

   H πληθώρα των μολύνσεων σαλμονέλας από κατανάλωση αυγών πάπιας στην Ιρλανδία, έχει εκπέμψει συναγερμό, με την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας (FSAI) να προειδοποιεί επανηλειμμένα για σωστό μαγείρεμα. Η FSAI και η Υπηρεσία Υγείας (HSE) διερεύνησαν πέντε περιπτώσεις σαλμονέλωσης που συνδέονται με αυγά πάπιας τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της σαλμονέλας που εμπλέκεται ή τους ασθενείς.

   Τα αυγά πάπιας πωλούνται σε διάφορα καταστήματα στη λιανική αγορά της Ιρλανδίας και χρησιμοποιούνται από ορισμένους ανθρώπους αντί για αυγά κότας στη μαγειρική και το ψήσιμο. Μαγειρεύονται σωστά όταν και το ασπράδι και ο κρόκος είναι συμπαγείς. Ένα αυγό πάπιας είναι βαρύτερο και μεγαλύτερο από το αυγό κότας και χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, κάτι που μπορεί να ενέχει προκλήσεις για τους καταναλωτές.

   Η FSAI συμβουλεύει τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν ωμά αυγά πάπιας μόνο σε πιάτα που θα μαγειρευτούν καλά πριν τα καταναλώσουν. Η διατήρηση αυστηρών πρακτικών υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και η προετοιμασία των επιφανειών, είναι επίσης σημαντική κατά το χειρισμό ή το σπάσιμο ωμών αυγών πάπιας.

   Τα ωμά αυγά πάπιας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων που περιέχουν ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα αυγά, όπως σπιτική μαγιονέζα, τιραμισού, γλάσο ή σάλτσα ολαντέζ. Όλα τα σκεύη και οι επιφάνειες προετοιμασίας που έχουν έρθει σε επαφή με ωμά αυγά πάπιας πρέπει να πλένονται καλά πριν ξαναχρησιμοποιηθούν και πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μακριά από έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

   Στο παρελθόν, η κατανάλωση αυγών πάπιας που δεν έχουν ψηθεί καλά ή πιάτων που περιέχουν ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα αυγά πάπιας έχει συνδεθεί με κρούσματα σαλμονέλωσης στην Ιρλανδία. Το 2022, η FSAI εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση και είπε ότι υπήρξαν περιστατικά που αφορούσαν αυγά πάπιας στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα.

   Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν γεύση αλλοιωμένα. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Σύμφωνα με το CDC, τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο.

   Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο