Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: Ο νέος κανονισμός για τα πρόσθετα καπνιστών τροφίμων

ΑρχικήΝομοθεσίαEE: Ο νέος κανονισμός για τα πρόσθετα καπνιστών τροφίμων
spot_img

Άρνηση ανανέωσης των αδειών σε πρωτογενή προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τα αρτύματα καπνιστών τροφίμων.

Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2065/2003 προβλέπει ότι μόνο αρτύματα καπνιστών τροφίμων που περιλαμβάνονται στον ενωσιακό κατάλογο επιτρεπόμενων πρωτογενών προϊόντων για τα αρτύματα καπνιστών τροφίμων μπορούν να διατίθενται στην αγορά της ΕΕ.

Οι αρωματικές ύλες καπνού χρησιμεύουν ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κάπνισμα, μια μακρόχρονη πρακτική που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση ορισμένων τροφίμων, όπως τα ψάρια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και ως αρωματικές ύλες σε άλλα τρόφιμα, όπως σούπες, σάλτσες, ποτά, πατατάκια, σνακ, βρώσιμα παγάκια και γλυκίσματα. Οι αρωματικές ύλες καπνού δεν έχουν την ίδια συντηρητική λειτουργία, αλλά όταν προστίθενται στα τρόφιμα, τους προσδίδουν καπνιστή γεύση.

Ο ενωσιακός κατάλογος καταρτίστηκε με τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1321/2013 της Επιτροπής.

Ο νέος εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2024/2067 που δημοσιεύτηκε την 1/8/2024, τροποποιεί τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 1321/2013, όσον αφορά τη διαγραφή των καταχωρίσεων SF-001 έως SF-010 από τον ενωσιακό κατάλογο των επιτρεπόμενων πρωτογενών προϊόντων για τα αρτύματα καπνιστών τροφίμων.

Κατεβάστε το λειτουργικό αρχείο που δημιουργήσαμε και δείτε σε άμεση προβολή τον εκτελεστικό κανονισμό και τις σχετικές αποφάσεις για την άρνηση ανανέωσης των αδειών των πρωτογενών προϊόντων για τα αρτύματα καπνιστών τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο