Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αντικείμενα «αγνώστου ταυτότητας» σε γνωστή μπύρα που πωλείται σε 15 χώρες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑντικείμενα «αγνώστου ταυτότητας» σε γνωστή μπύρα που πωλείται σε 15 χώρες
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από το Βέλγιο.

Η γνωστή ζυθοποιία Lefebvre με έδρα το Βέλγιο που λειτουργεί από το 1876, εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για μπύρα της εταιρείας λόγω «πιθανής παρουσίας ξένου σώματος». Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο είδος  “ξένου σώματος” πρόκειται και εάν είναι μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, έντομα κτλ.

Η μπύρα στην οποία βρέθηκε ξένο σώμα που ενέχει κίνδυνο ασφυξίας και τραυματισμού.

Η Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων του Λουξεμβούργου (ALVA) ανακοίνωσε την ανάκληση της μπίρας Ana Hopus 0,4%. 33 cl, με αριθμό παρτίδας 95844 και χρήση έως 15/07/2025. Η ALVA προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση κατάποσης, τα ξένα σώματα ενέχουν κίνδυνο ασφυξίας ή εσωτερικών τραυματισμών.

Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν για σοβαρό κίνδυνο και την ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) καθώς η μπύρα διανέμεται σε 14 χώρες: Γαλλία, Γερμανία Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο. Ολλανδία, Πολωνία Ρωσία,  Ρεϋνιόν, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Καζακστάν.

To ξένο σώμα σε τρόφιμα αποτελεί μία συνεχή και διαχρονική ανησυχία για όλους τους τύπους βιομηχανιών επεξεργασίας τροφίμων. Η βιολογική μόλυνση (βακτήρια, ιοί ή μικρόβια) στα τρόφιμα ή τα ποτά είναι ευρέως γνωστή, αλλά η φυσική μόλυνση είναι υποεκτιμημένη. Φυσικός μολυσματικός παράγοντας θεωρείται ξένο υλικό, κάθε άγνωστο υλικό που βρίσκεται σε ένα τρόφιμο ή ένα ποτό που δεν πρέπει να υπάρχει. Ο ρύπος μπορεί να εισαχθεί σε ένα προϊόν τροφίμων ή ποτών σε οποιοδήποτε σημείο της παραγωγής ή της διανομής του. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα με τον εξοπλισμό ή σε ανεπαρκή χειρισμό από τους υπαλλήλους. Οι εγκαταστάσεις τροφίμων και ποτών έχουν συνήθως προγράμματα ελέγχου ξένων ουσιών για τον εντοπισμό αυτών πριν το προϊόν φτάσει στον πελάτη, αλλά μερικές φορές αυτά τα προγράμματα αποτυγχάνουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο