Οι Έλληνες σεφ, Νίκος Ρούσσος και ο Ανδρέας Λαμπρίδης, γιορτάζουν και μοιράζονται περισσότερες από 80 συνταγές τους.
Γιορτάζοντας πλέον μια δεκαετία από τότε που άνοιξαν το εστιατόριο OPSO στο Λονδίνο, οι σεφ Νίκος Ρούσσος και Ανδρέας Λαμπρίδης πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους βιβλίο μαγειρικής με τίτλο OPSO: A Modern Greek Cookbook το Νοέμβριο. Σύμφωνα με το TheUpcoming, οι σεφ στο βιβλίο έχουν συγκεντρώσει πάνω από 80 συνταγές που αντικατοπτρίζουν το γαστρονομικό τους ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων επώνυμων πιάτων του OPSO, τις εποχιακές σπεσιαλιτέ και τα ελληνικά αγαπημένα πιάτα με μια σύγχρονη πινελιά.
Εμπνευσμένο από την ελληνική γαστρονομία, το OPSO άνοιξε στην καρδιά του Marylebone το 2014, δημιουργώντας ένα πάντρεμα γαστρονομίας και ελληνικής φιλοξενίας. Η κουζίνα είναι βασισμένη σε υλικά εποχής, εκ των οποίων τα περισσότερα έρχονται απευθείας από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βιβλίο μαγειρικής είναι δομημένο σε οκτώ κεφάλαια, ξεκινώντας με το Greek Larder, το οποίο εστιάζει σε μικρά πιάτα ιδανικά για κοινή χρήση, ένα ουσιαστικό στοιχείο της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Άλλα κεφάλαια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από σαλάτες και λαχανικά έως γιορτινά τραπέζια με κρέας, θαλασσινά από τις ελληνικές ακτές, μπάρμπεκιου, brunch πιάτα, ψωμιά, αρτοσκευάσματα, επιδόρπια και γλυκά.
Οι συνταγές κυμαίνονται από απλά παραδοσιακά πιάτα όπως φέτα καταΐφι, σουβλάκι και ντολμάδες μέχρι πιο σύνθετα έργα για τον φιλόδοξο οικιακό μάγειρα, όπως το χταπόδι στιφάδο, το κότσι αρνιού με τραχανά και τον αστακό καπνιστή ντομάτας. Η ενότητα επιδόρπιο περιέχει καινοτόμες δημιουργίες όπως Cheesecake ψημένης φέτας και macarons ελαιόλαδο. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης μερικές από τις δημοφιλείς προσφορές brunch της OPSO, όπως χωριάτικα αυγά και ελληνικές λιχουδιές γιαουρτιού.
Σε όλο το βιβλίο μαγειρικής, ο Ρούσσος και ο Λαμπρίδης μοιράζονται προσωπικά ανέκδοτα και ιδέες, προσφέροντας στους αναγνώστες μια βαθύτερη κατανόηση της σύνδεσής τους με τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις και την επιρροή τους στην επαγγελματική τους ζωή. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε αυτή τη δεκαετία του εστιατορίου μας OPSO, δημιουργώντας και λανσάροντας το πρώτο μας βιβλίο για το σύγχρονο ελληνικό φαγητό. Τους τελευταίους μήνες, ήμασταν ενθουσιασμένοι που ετοιμάσαμε αυτό το βιβλίο μαγειρικής, που περιλαμβάνει μια επιλογή από αγαπημένες συνταγές και πιάτα προσαρμοσμένα για σπιτική μαγειρική, και ανυπομονούμε να γνωρίσουν όλοι τις γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας στις δικές τους κουζίνες», δήλωσε το δίδυμο.