Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
27.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κόλπο για να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το σύρμα του μίξερ

ΑρχικήΟικιακάΤο κόλπο για να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το σύρμα του μίξερ
spot_img

Τόσους αναδευτήρες στο μίξερ και την κουζινομηχανή με ξεραμένα υπολείμματα συστατικών πώς τα καθαρίζεις;

Ενώ είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο, φτιάχνει τις πιο γλυκές δημιουργίες έχει κι ένα τεράστιο ελάττωμα! Τον κόπο να πρέπει να αφαιρέσεις από πάνω του την παχύρευστη ζύμη ή σαντιγύ που έχει ξεραθεί! Ο λόγος για το σύρμα, τον αυγοδάρτη, και όλα τα υπόλοιπα είδη αναδευτήρα που έχουν τα μίξερ.

Διότι τι να πρωτοκάνεις… Να τελειώσεις τη δημιουργία για να μπει γρήγορα στο ψυγείο ή τον φούρνο ή να τα παρατήσεις όλα και να αρχίσεις τα ταχυδακτυλουργικά με το σφουγγάρι για να το ξεπλύνεις το σύρμα πριν τα υλικά που ανακάτευες ξεραθούν; Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων να το πετάξει θα πρέπει πρώτα να το ξεπλύνεις καλά…

Κι όμως ο τρόπος να καθαρίσεις το σύρμα σου, είναι ο ίδιος με αυτόν που το λέρωσες! Το ανακάτεμα:

Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι και χτύπα με το σύρμα μέχρι να καθαρίσει καλά! Το σύρμα σου θα φτιάξει μια ωραιότατη σαπουνάδα και όσο συνεχίζεις να την χτυπάς (σα να χτυπάς μαρέγκα), τόσο θα καθαρίζει και θα φεύγουν από πάνω του τα υπολείμματα των υλικών.

Αν τώρα είχες αφήσει το εξάρτημα πολλές ώρες άπλυτο στο νεροχύτη και έχουν γίνει τα υλικά «μπετόν – αρμέ», τότε άστο πρώτα μέσα στο μπολ για 10-15 λεπτά και μετά ξεκίνα να χτυπάς τη σαπουνάδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκός συναγερμός για κατεψυγμένο σπανάκι με καρκινογόνα ουσία – Εισάγεται και στην Ελλάδα

14 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενημερώθηκαν για κατεψυγμένο σπανάκι που περιέχει καρκινογόνο κάδμιο.

Τα 5 χειρότερα συντηρητικά σε επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι πρέπει να κοιτάμε στις ετικέτες και να αποφεύγουμε πάση θυσία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο