Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Έντονες αντιδράσεις με την εργασία ανήλικων σε ξενοδοχεία

ΑρχικήΝέαΞενοδοχοϋπάλληλοι: Έντονες αντιδράσεις με την εργασία ανήλικων σε ξενοδοχεία
spot_img

cibum team

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά τη συνάντηση της υφυπουργού Δόμνα Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρο Βασιλικό.

Όπως ανακοινώθηκε, προβλέπεται – μεταξύ άλλων – συνεργασία για την απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

«Η συνεργασία μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος βασίζεται στο κοινό μας όραμα, την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας. Από την αρχή, δουλεύουμε για μια κοινωνία συμπεριληπτική και ισότιμη. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την προθυμία του για μια συνδυαστική δράση τέτοιου χαρακτήρα, συμβάλλει ώστε να φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στο στόχο. Είμαστε επικεντρωμένοι στην ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και τη βέλτιστη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη, γίνεται πράξη. Στην πορεία μας, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

 Σύμφωνα με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, αυτό καταστρατηγεί το νόμο που προβλέπει την συγκατάθεση των γονέων, τονίζοντας πως τα παιδιά χρειάζονται φροντίδα, μόρφωση και ασφαλές περιβάλλον, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

«Εντύπωση μας προκάλεσε το δελτίο τύπου του υπουργείου εργασίας μετά τη συνάντηση της αρμόδιας υφυπουργού εργασίας κ. Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συνεργαστούν είναι και αυτό της απασχόλησης σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών μεγαλύτερα από 16 ετών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων!», τονίζει, σε ανακοίνωσή της , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

«Αλήθεια «τι θέλει να πει ο ποιητής»; Τι απασχόληση θα είναι αυτή; Με ποιο νομικό πλαίσιο θα γίνει αυτό; Το κράτος επιτρέπει πλέον επίσημα την παιδική εργασία; Μήπως εννοεί κάποιου άλλου είδους απασχόληση; Αν δεν πρόκειται για εργασία γιατί αναφέρεται σε παιδιά πάνω των 16 ετών; Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως για να εργαστεί κάποιος ανήλικος χρειάζεται η υπογραφή του κηδεμόνα του! Εδώ ποιος θα υπογράφει; Το ίδρυμα; Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κυβέρνηση προάγει την παιδική εργασία και γι αυτό το λόγο ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ από την κ. Μιχαηλίδου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη! Τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τα 18 τους έτη. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πώς αν ισχύουν όλα αυτά η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί και νομικά ώστε να μην ισχύσει κάτι τέτοιο!», προσθέτει.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου.

«Ιδιαίτερα τα παιδιά που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, είναι περισσότερο ευάλωτα και ευαίσθητα για να εκτεθούν σε μια αγορά εργασίας που δεν τους είναι γνώριμη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, προτείνοντας παράλληλα να προστεθούν στη δημόσια εκπαίδευση ειδικά τμήματα που αφορούν στον Τουρισμό, «ώστε οι απόφοιτοι αυτών των τμημάτων να στελεχώσουν με σωστή εκπαίδευση δομές Τουρισμού», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

«Πιστεύουμε ότι θα αναθεωρήσουν οι αρμόδιοι και θα επανατοποθετηθούν για το καλό και το μέλλον αυτών των παιδιών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με τον Σύνδεσμο να καλεί τους αρμόδιους φορείς να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το φλέγον θέμα», σημειώνει.

«Το σχέδιό σας θα το ανατρέψουμε» ξεκαθαρίζει, εξάλλου,  με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα