Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο είναι το καλύτερο κρασί για να συνοδέψετε τις τηγανητές πατάτες;

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΠοιο είναι το καλύτερο κρασί για να συνοδέψετε τις τηγανητές πατάτες;
spot_img

Μια εξαιρετική πρόταση για να συνοδέψετε ένα ποτήρι σαμπάνια είναι πατάτες τηγανιτές με dip μαγιονέζας τρούφας. Έτσι απλά!

Όταν σκεφτόμαστε τους συνδυασμούς κρασιών, το μυαλό μας συχνά στρέφεται σε εκλεπτυσμένα πιάτα και περίτεχνα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση συνδυασμού εκλεκτών κρασιών με καθημερινά και δημοφιλή φαγητά. Και μια και δεν υπάρχει υπάρχει πιο απλό και δημοφιλές φαγητό από τις τηγανητές πατάτες σας προτείνουμε ένα παραδεισένιο συνδυασμό αλλά και γιορτινό συνδυασμό.

Πατάτες τηγανιτές με σαμπάνια

Οι τηγανητές πατάτες είναι γνωστές για την τραγανότητα, την αμυλώδη γλυκύτητά τους και την αλμυρή γεύση τους και αποτελούν συνοδευτικό σε πολλά πιάτα και αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλά τραπέζια. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να τις συνδυάσετε απλά με σαμπάνια; Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά είναι ένας συνδυασμός που αναδεικνύει τέλεια τόσο τις πατάτες όσο και το κρασί.

Μια εξαιρετική πρόταση για να συνοδέψετε ένα ποτήρι σαμπάνια είναι πατάτες τηγανιτές με dip μαγιονέζας τρούφας. Έτσι απλά!

Κρυώστε ένα μπουκάλι σαμπάνια. Τηγανίστε τις πατάτες. Ετοιμάστε το dip μαγιονέζας. Σερβίρετε με φαντασία (πχ τις πατατές σε ένα χάρτινο χωνάκι) κι απολαύστε! Εμείς το δοκιμάσαμε με ένα παγωμένο μπουκάλι Καρανίκα Brut Curee Speciale Αφρώδες Λευκό και ήταν υπέροχος συνδυασμός. Θεωρώ πως με ένα καλό λευκό αφρώδες ή ένα Prosecco το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εξαιρετικό.

Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή  για μαγιονέζα τρούφας.  

Συστατικά:

175 ml ηλιέλαιο

Αλάτι

25 ml ελαιόλαδο με τρούφα

1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού

3 κρόκους αυγού

Πιπέρι

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και χτυπήστε τους με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά τα έλαια σταγόνα-σταγόνα, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε στην υψηλότερη ρύθμιση με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης μαγιονέζα.

Προς το τέλος προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο