Μια εξαιρετική πρόταση για να συνοδέψετε ένα ποτήρι σαμπάνια είναι πατάτες τηγανιτές με dip μαγιονέζας τρούφας. Έτσι απλά!
Όταν σκεφτόμαστε τους συνδυασμούς κρασιών, το μυαλό μας συχνά στρέφεται σε εκλεπτυσμένα πιάτα και περίτεχνα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση συνδυασμού εκλεκτών κρασιών με καθημερινά και δημοφιλή φαγητά. Και μια και δεν υπάρχει υπάρχει πιο απλό και δημοφιλές φαγητό από τις τηγανητές πατάτες σας προτείνουμε ένα παραδεισένιο συνδυασμό αλλά και γιορτινό συνδυασμό.
Πατάτες τηγανιτές με σαμπάνια
Οι τηγανητές πατάτες είναι γνωστές για την τραγανότητα, την αμυλώδη γλυκύτητά τους και την αλμυρή γεύση τους και αποτελούν συνοδευτικό σε πολλά πιάτα και αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλά τραπέζια. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να τις συνδυάσετε απλά με σαμπάνια; Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά είναι ένας συνδυασμός που αναδεικνύει τέλεια τόσο τις πατάτες όσο και το κρασί.
Μια εξαιρετική πρόταση για να συνοδέψετε ένα ποτήρι σαμπάνια είναι πατάτες τηγανιτές με dip μαγιονέζας τρούφας. Έτσι απλά!
Κρυώστε ένα μπουκάλι σαμπάνια. Τηγανίστε τις πατάτες. Ετοιμάστε το dip μαγιονέζας. Σερβίρετε με φαντασία (πχ τις πατατές σε ένα χάρτινο χωνάκι) κι απολαύστε! Εμείς το δοκιμάσαμε με ένα παγωμένο μπουκάλι Καρανίκα Brut Curee Speciale Αφρώδες Λευκό και ήταν υπέροχος συνδυασμός. Θεωρώ πως με ένα καλό λευκό αφρώδες ή ένα Prosecco το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εξαιρετικό.
Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για μαγιονέζα τρούφας.
Συστατικά:
175 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
25 ml ελαιόλαδο με τρούφα
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
3 κρόκους αυγού
Πιπέρι
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και χτυπήστε τους με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά τα έλαια σταγόνα-σταγόνα, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε στην υψηλότερη ρύθμιση με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης μαγιονέζα.
Προς το τέλος προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.