Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρίκαλα: Ζημιές σε αμπέλια, βαμβάκι και καπνό από τις βροχοπτώσεις

ΑρχικήΝέαΤρίκαλα: Ζημιές σε αμπέλια, βαμβάκι και καπνό από τις βροχοπτώσεις
spot_img

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, επλήγησαν καλλιέργειες με βαμβάκι σε έκταση 20.000 στρεμμάτων ασυγκόμιστων επί συνόλου 100.000 στρεμμάτων καλλιεργουμένων στην ΠΕ Τρικάλων, όπου οι βροχές δημιούργησαν καραμελοποίηση του καρπού, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Εμμανουήλ Γουγουλάκη.

Επίσης, έχουν πληγεί σημαντικές καλλιέργειες καπνού σε έκταση 3.500 στρεμμάτων καθώς είχαν συγκομιστεί μόνο «1-2 χέρια» όπου υπήρχε αποπληξία του φυτού. Ζημιές έχουν υποστεί και καλλιέργειες με αμπέλι σε 300 στρέμματα, όπου σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία παρατηρείται σχίσιμο καρπού.

Ζητήθηκε από τον ΕΛΓΑ επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών, άμεσα, με τη λήξη των δηλώσεων ζημιάς στους ανταποκριτές των δήμων και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εκτιμήσεις από γεωπόνους του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Τρικάλων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα: Η “απάτη” και ο πιθανός κίνδυνος της εκδοχής Red Velvet

Η διαφορά των μελομακάρονων Red velvet -της νέας τάσης στα χριστουγεννιάτικα γλυκά- θα σας εκπλήξει.

Λάθη στις ημερομηνίες λήξης – Ζημιές εκατομμμυρίων στη Βιομηχανία

Τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις μόλις τις τελευταίες ημέρες!

Φυτοφάρμακα στo 90% των Xριστουγεννιάτικων μπαχαρικών: «Πρωταθλήτρια» η κανέλα!

Πολλά μπαχαρικά εμφανίζουν περισσότερες από μία επικίνδυνες χημικές ουσίες ανά δείγμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο