Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε στην κουζίνα χωρίς να το ξέρουμε

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΤα 5 βασικά λάθη που κάνουμε στην κουζίνα χωρίς να το ξέρουμε
spot_img

Αναμφίβολα η κουζίνα είναι ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας δωμάτια του σπιτιού αφού εκεί ετοιμάζεται το φαγητό των ενοίκων του με τη βοήθεια και των διάφορων συσκευών που φιλοξενεί.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εξ αυτών χρησιμοποιούνται σχεδόν συνέχεια, δεν είναι λίγα τα λάθη που γίνονται κατά τη χρήση τους και στη συνέχεια ακολουθούν τα πέντε πιο σημαντικά:

Το ψυγείο

Η πόρτα του ψυγείου είναι συνήθως εξοπλισμένη με σάλτσες, βούτυρο και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό είναι και το πιο ζεστό μέρος της συσκευής και λόγω του συχνού ανοίγματος της πόρτας, δεν είναι καθόλου κατάλληλο για ευπαθή τρόφιμα, όπως αυγά ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τετράγωνα σκεύη στο φούρνο μικροκυμάτων

Οι σύγχρονοι φούρνοι μικροκυμάτων είναι εξοπλισμένοι με ειδικές μικρές πλατφόρμες με τη μορφή στρογγυλής πλάκας. Αυτό το σχήμα επιλέχθηκε για έναν λόγο: ομοιόμορφο ζέσταμα, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε στρογγυλό τάπερ ή δίσκο. Εάν πάλι αυτά είναι τετράγωνου ή ορθογώνιου σχήματος τότε ζεσταίνονται περισσότερο οι γωνίες, ενώ η μέση παραμένει ακόμα κρύα.

Προέκταση Καλωδίου

Πολλοί τις χρησιμοποιούν, αλλά δεν συνιστάται η χρήση τους στην κουζίνα επειδή έτσι, αυξάνεται σημαντικά το φορτίο στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να οδηγήσει σε διακυμάνσεις τάσης, σπασμένες συσκευές ή βραχυκυκλώματα. Η λύση είναι απλή: συνδέουμε τις συσκευές σε διαφορετικές πρίζες ή τις χρησιμοποιούμε μία μία.

Ο φούρνος

Μπορεί η κουζίνα να είναι η «καρδιά» του σπιτιού, αλλά σίγουρα δεν είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Όσοι φυλάσσουν τα σκεύη ψησίματος στο φούρνο θα πρέπει να αναθεωρήσουν αφού εάν υπάρχει συνεχώς φορτίο στο εσωτερικό του φούρνου τότε αυτό συμβάλλει στην ταχύτερη φθορά του με αποτέλεσμα να χρειαστεί η αγορά νέου φούρνου πολύ νωρίτερα.

Ζέσταμα φαγητού

Αν και το υλικό της συσκευασίας δεν παραμορφώνεται κατά τη θέρμανση, επηρεάζει τα τρόφιμα, καθώς μπορεί να περιέχει επιβλαβείς ουσίες που απορροφώνται από αυτά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα