Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι να κάνουμε την γαλοπούλα που θα περισσέψει… (εάν περισσέψει) – Συνταγή για πιλάφι

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤι να κάνουμε την γαλοπούλα που θα περισσέψει... (εάν περισσέψει) - Συνταγή για πιλάφι
spot_img

Περίσσεψαν δύο ή τρία φλιτζάνια γέμιση γαλοπούλας; Νοστιμίζουμε ένα σκέτο πιλάφι και το σερβίρουμε φορμαρισμένο.

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. γέμιση γαλοπούλας που μας περίσσεψε

1 κ.σ. βούτυρο3 καψουλάκια καρδάμωμου

400g ρύζι μπασμάτι, καλά πλυμένο και αλάτι και στραγγισμένο

Διαδικασία

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καψουλάκια καρδάμωμου, ελαφρώς σπασμένα. Τα σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε το ρύζι με ξύλινη κουτάλα να γυαλίσει παντού και προσθέτουμε ζεστό νερό από βραστήρα, τόσο όσο να σκεπάσει το ρύζι και να το ξεπεράσει κατά ένα δάχτυλο, και αλάτι. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ρύζι το νερό και να δημιουργηθούν τρύπες στην επιφάνειά του. Ανακατεύουμε μέσα τη γέμιση που έχει μείνει και μεταφέρουμε το ρύζι σε φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: allazoymesinithies AB Βασιλόπουλος

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο