Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χριστουγεννιάτικη καλύβα από μπισκότα με πιπερόριζα

ΑρχικήΟικιακάLIFEΧριστουγεννιάτικη καλύβα από μπισκότα με πιπερόριζα
spot_img

Προς τα τέλη κάθε χρονιάς ετοιμάζονται τεράστιες ποσότητες μπισκότων με πιπερόριζα και αποστέλλονται σε κάθε τοπικό σούπερ μάρκετ στη Σουηδία· για κατανάλωση αλλά και επειδή πολλοί τα χρησιμοποιούν ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Πολλοί αγοράζουν επίσης σετ με τοίχους, στέγες και καμινάδες για να φτιάξουν το δικό τους μικροσκοπικό σπιτάκι με μπισκότα με πιπερόριζα. Έχοντας αυτή την εορταστική διάθεση κατά νου, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Ulf Mejergren Architects (UMA) πήραν φέτος την απόφαση να εξερευνήσουν τι μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιήσουν τα μπισκότα με πιπερόριζα ως δομικό υλικό για ένα μεγαλύτερης κλίμακας κατάλυμα. Το αποτέλεσμα ήταν μια βρώσιμη καλύβα από εκατοντάδες μπισκότα με πιπερόριζα.

Αντί να τα ετοιμάσουν οι ίδιοι στον φούρνο, επέλεξαν να αγοράσουν έτοιμα μπισκότα με απαράλλακτο σχήμα. Έκοψαν ένα λάστιχο κήπου για σκελετό, δημιουργώντας δύο μεγάλους δίσκους που συνδέονται. Οι δύο δίσκοι γέρνουν στο πάνω μέρος ο ένας προς τον άλλον και σταδιακά η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει προς τα κάτω και έτσι μετατρέπονται και σε τοίχους και σε στέγη της καλύβας. Έμπηξαν στο έδαφος και τέσσερις υψηλής ποιότητας ράβδους οπλισμού για να είναι πιο ανθεκτική η κατασκευή ( https://www.instagram.com/p/CXTYYVNs1GH/ ).

Επιλέγοντας κλασικά μπισκότα με πιπερόριζα σε σχήμα καρδιάς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πιστόλι κόλλησης για να τα κολλήσουν το ένα με το άλλο αντί για λιωμένη ζάχαρη μιας και αυτή η λύση δεν θα ήταν λειτουργική σε χαμηλές θερμοκρασίες. Καθώς τα μπισκότα δεν στηρίζονταν παρά μόνο περιμετρικά από τους δίσκους, οι όψεις των τοιχωμάτων σύντομα έγιναν παραμετρικές και τα κενά ανάμεσα στις μπισκοτένιες καρδούλες έγιναν εκατοντάδες μικρά «παραθυράκια» μέσα από τα οποία ο ένοικος της καλύβας μπορούσε να κοιτάει έξω.

Στην πρώτη προσπάθεια, η υγρασία ήταν τέτοια που σύντομα τα τοιχώματα μαλάκωσαν και η καλύβα κατέρρευσε. Επανέλαβαν το εγχείρημα όταν ο αέρας ήταν πιο ξηρός αλλά μετά από δύο μέρες η καλύβα κατέρρευσε και πάλι όταν τα ζώα του δάσους ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να τη φάνε!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα