Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική παραγωγή: Σημαντικές οι εξαγωγικές δυνατότητες στην αγορά της Ουγγαρίας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕλληνική παραγωγή: Σημαντικές οι εξαγωγικές δυνατότητες στην αγορά της Ουγγαρίας
spot_img

Σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες στην αγορά της Ουγγαρίας έχει η Ελλάδα στον αγροδιατροφικό τομέα και στον κλάδο των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων. Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

   Αυτά αναφέρθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover Hungary», την οποία διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ),  και ο Σύνδεσμος  Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank.

- Advertisement -

   Χαιρετισμό, από πλευράς Enterprise Greece έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και αναπληρώτρια γενική επίτροπος Expo Dubai 2020, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εκ μέρους του ΣΕΒ, χαιρέτισε ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, καθώς και ο Παναγιώτης Χασάπης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς EBEA o Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ.

   Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Ουγγαρίας αναπτύχθηκαν από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία, Ευθύμιο Παντζόπουλο και τον πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Erik Edgar Haupt.

   Ο εμπορικός και οικονομικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

   Ο αναπληρωτής διευθυντής, υπεύθυνος για Business Development και Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Hungarian Export Promotion Agency), Peter Kocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA.

   H Eva Kabai, Senior International Customer Relationship Manager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους.

   Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο Γιώργος Ζερίτης, Head of Business Development, του ομίλου Zeritis Group, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στην κτηματαγορά, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα. Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Ι. Χαραμαλής, Group Commercial Manager for International Sales, KLEEMAN (κατασκευές ανελκυστήρων) και ο Laszlo Bekefi, γενικός διευθυντής της Coca-Cola HBC Ουγγαρίας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα