Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα – Εντοπίστηκαν στα σύνορα φορτία με αιθυλενοξείδιο και 2-χλωροαιθανόλη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέα ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα - Εντοπίστηκαν στα σύνορα φορτία με αιθυλενοξείδιο και 2-χλωροαιθανόλη
spot_img

Εχθές, 8 Μαρτίου, στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF), αναρτήθηκε μια νέα ειδοποίηση από την ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για φορτίο με θρυμματισμένο τσίλι, το οποίο είχε χώρα προέλευσης την Ινδία.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα σύνορα της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και ανάλυση για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.

Το αποτέλεσμα των αναλύσεων, ήταν να εντοπιστεί οξείδιο του αιθυλενίου σε περιεκτικότητα 0,73 ± 0,36 mg/kg με μέγιστο όριο το 0,02 mg/kg, καθώς και η ουσία 2-χλωροαιθανόλη σε περιεκτικότητα 1,34 ± 0,67 mg/kg.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα έφεραν ως αποτέλεσμα την απόρριψη και την κατάσχεση του φορτίου.

Η ειδοποίηση αναφέρει πως το εν λόγω προϊόν δεν εισήλθε ποτέ στην ελληνική αγορά, ενώ ο εντοπιζόμενος κίνδυνος χαρακτηρίστηκε “Σοβαρός“.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα