Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τροφική αλλεργία σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2

ΑρχικήΝέαΗ τροφική αλλεργία σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2
spot_img

Τα άτομα με τροφικές αλλεργίες διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Αντίθετα, η παχυσαρκία και ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος είναι παράγοντες κινδύνου για μόλυνση, ενώ όσοι πάσχουν από άσθμα δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα άτομα με τροφικές αλλεργίες έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19, σε σχέση με άτομα χωρίς αλλεργίες. Επιπλέον, η μελέτη επιβεβαίωσε προηγούμενες έρευνες που εντόπισαν την παχυσαρκία ως παράγοντα κινδύνου για σοβαρό COVID-19, μαζί με τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Αντίθετα, η μελέτη διαπίστωσε ότι το άσθμα δεν αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω έχουν ίδιες πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό με τους έφηβους και τους ενήλικες, αλλά το 75% των λοιμώξεων στα παιδιά είναι ασυμπτωματικές. Επιπλέον, η μελέτη επιβεβαίωσε ότι η μετάδοση του SARS-CoV-2 σε νοικοκυριά με παιδιά είναι υψηλή.

Η ομάδα μελέτης παρακολούθησε για μόλυνση από SARS-CoV-2 περισσότερα από 4.000 άτομα σε σχεδόν 1.400 νοικοκυριά που περιλάμβαναν τουλάχιστον ένα άτομο ηλικίας 21 ετών ή μικρότερο. Αυτή η επιτήρηση πραγματοποιήθηκε σε 12 πόλεις των ΗΠΑ μεταξύ Μαΐου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, πριν από την ευρεία κυκλοφορία των εμβολίων για τον COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και πριν από την ευρεία εμφάνιση των παραλλαγών. 

Η μελέτη παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι τα άτομα με άσθμα, μια ομάδα κινδύνου για κακή έκβαση από άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2. Αν και η παχυσαρκία είναι ένας καθιερωμένος παράγοντας κινδύνου για κακή έκβαση της νόσου COVID-19, η μελέτη διαπίστωσε ότι η παχυσαρκία και ο υψηλός ΔΜΣ είναι επίσης παράγοντες κινδύνου για την ίδια τη μόλυνση. Οι συγγραφείς της μελέτης υπέθεσαν ότι η συστηματική φλεγμονή που συχνά συνοδεύει την παχυσαρκία μπορεί να αποτελεί τη βάση του αυξημένου κινδύνου που αντιμετωπίζει αυτή η ομάδα.

Απροσδόκητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ήταν 50% χαμηλότερος για τους συμμετέχοντες με τροφική αλλεργία. Οι ερευνητές εικάζουν ότι ένας διαφορετικός τύπος φλεγμονής, που προκαλείται από κυτοκίνες τύπου 2 και είναι κοινός μεταξύ των ατόμων με τροφική αλλεργία, μπορεί να οδηγήσει στον μειωμένο κίνδυνο που εντοπίζεται σε άτομα με τροφικές αλλεργίες. Η αλλεργική φλεγμονή τύπου 2 μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των αεραγωγών του γονιδίου του υποδοχέα SARS-CoV-2, ACE2, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι οι τροφικοί αλλεργικοί ασθενείς μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα υποδοχέα ACE2, μειώνοντας την ικανότητα του ιού να μολύνει κύτταρα σε αυτά τα άτομα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στη ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα