ΑρχικήΝέαΑγρότεςΑυγενάκης: «Θα ξεσκεπαστούν παλιές αμαρτίες με τη νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Αυγενάκης: «Θα ξεσκεπαστούν παλιές αμαρτίες με τη νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

2 λεπτά ανάγνωσης

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Cretalive- Τι είπε για την επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη νέα ΚΑΠ, τις εκλογές.

Υπεραμύνθηκε των αλλαγών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, με συνέντευξή του στο Cretalive και την Ειρήνη Τσάκα.

- Advertisement -

“Από την πρώτη στιγμή, δεν έκρυψα την ανικανότητα και την άγνοια της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, γι’ αυτό και την απομάκρυνα… Έτσι, η νέα διοίκηση κατάφερε να πληρώσει έγκαιρα, όπως είχαμε πει, 785 εκ. ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβάλει ποσό ύψους 2,2 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες”!

Αναφερόμενος στην επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ, τόνισε με νόημα ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στις πληρωμές των αγροτών μέχρι τον Ιούνιο. “Ίσα ίσα που θα τρέξουν πιο γρήγορα και όσα θέλουμε να κάνουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι, όπου χρειαστεί, θα γίνει διόρθωση των όποιων λαθών, και θα γίνουν εκ νέου πληρωμές στους δικαιούχους.

Για τα χιλιάδες δεσμευμένα ΑΦΜ από το 2014 μέχρι και σήμερα, είπε ότι όποιος δικαιούται χρήματα, θα τα πάρει… “Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί μέρα με τη μέρα. Όλες οι παλιές, σκοτεινές υποθέσεις θα ελεγχθούν μία μία… Είναι γεγονός ότι θα ξεσκεπαστούν παλιές “αμαρτίες” όπου κάποιοι πλούτισαν ή αβγάτισαν με παρανομίες ή μεσοβέζικους τρόπους… Αυτό δεν με απασχολεί”, υπογράμμισε.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τις αλλαγές στη νέα ΚΑΠ, ενώ χαρακτήρισε “ανύπαρκτους” τους ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης στην διαδικασία των προτάσεων.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κατάφερε να κάνει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα… περίπτερο!”

Στο δρόμο για τις ευρωεκλογές, ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για μεγάλη νίκη της ΝΔ στις κάλπες της 9ης Ιουνίου,  και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “όχι μόνον τους γνωστούς, αλλά τους γνώστες των ευρωπαϊκών ζητημάτων”.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η ΕΕ μπλοκάρει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών από περιοχές ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου λόγω γρίπης των πτηνών

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός περιορίζει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών μετά την επιβεβαίωση εστιών γρίπης των πτηνών.

Απίστευτο περιστατικό: Μεγάλο σουπερμάρκετ διέθεσε ξανά παρτίδες γάλακτος που είχαν ανακληθεί τον Φεβρουάριο λόγω τοξίνης – Φωτογραφίες

Οκτώ μήνες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό για τη σερεουλίδη, ανακληθείσες παρτίδες Aptamil και Milumil διατέθηκαν ξανά στη Γερμανία.

Ελλάδα: Τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης: Η υπόθεση που έφτασε στον Άρειο Πάγο

Πώς αποδείχθηκε η τροφική δηλητηρίαση χωρίς εργαστηριακή εξέταση του γεύματος και τι έκρινε ο Άρειος Πάγος.