Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρίση βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ: Ανοίγει το εργοστάσιο της Abbott

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚρίση βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ: Ανοίγει το εργοστάσιο της Abbott
spot_img

Η επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο FDA στην εγκατάσταση στο Στέρτζις είχε «σοκαριστικά» αποτελέσματα, καθώς εντοπίσθηκαν ρωγμές σε ζωτικής σημασίας εξοπλισμό, καθώς και σοβαρά προβλήματα υγιεινής.

Η αμερικανική επιχείρηση Abbott Laboratories ανακοίνωσε πως άνοιξε και πάλι το εργοστάσιό της που παράγει βρεφικό γάλα στο Στέρτζις του Μίσιγκαν – ένα βήμα προς την άμβλυνση της οξείας έλλειψης βρεφικού γάλατος στη χώρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει την παραγωγή του υποαλλεργικού γάλατος EleCare και άλλων βρεφικών παρασκευασμάτων και η διάθεσή τους θα αρχίσει γύρω στις 20 Ιουνίου.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε ανακοινώσει στις 19 Μαΐου πως το εργοστάσιο θα μπορούσε να ανοίξει μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Η εγκατάσταση ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με την FDA στο πλαίσιο στης συμφωνίας που συνήψε η Abbott με την ομοσπονδιακή υπηρεσία στις 16 Μαΐου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το κλείσιμο του εργοστασίου και η ανάκληση βρεφικών γαλάτων όξυνε την έλλειψη σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία από το 2020, λιγότερα από τα μισά μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Η Abbott είχε αρχίσει να ανακαλεί προϊόντα της το Φεβρουάριο, έπειτα από βακτηριακές μολύνσεις παιδιών που είχαν καταναλώσει βρεφικό γάλα που είχε παρασκευασθεί στο εργοστάσιο.

Η επιθεώρηση που πραγματοποίησε η FDA στην εγκατάσταση στο Στέρτζις είχε «σοκαριστικά» αποτελέσματα, καθώς εντοπίσθηκαν ρωγμές σε ζωτικής σημασίας εξοπλισμό, καθώς και σοβαρά προβλήματα υγιεινής.

Στη συνέχεια η FDA συμφώνησε με την Abbott να επιβλέψει τις ενέργειες της εταιρείας για τη διόρθωση των προβλημάτων του εργοστασίου.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα