Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στροφή στην vegan διατροφή λόγω… κόστους!

Το ένα τρίτο των αγοραστών αναφέρει ότι μειώνει το κρέας ή το κόβει εντελώς ως απάντηση στην κρίση του κόστους ζωής.

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΣτροφή στην vegan διατροφή λόγω... κόστους!
spot_img

Το ένα τρίτο των αγοραστών αναφέρει ότι μειώνει το κρέας ή το κόβει εντελώς ως απάντηση στην κρίση του κόστους ζωής.

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να αισθάνονται την πίεση των αυξανόμενων τιμών στα τρόφιμα και όχι μόνο, μια πρόσφατη έρευνα καταναλωτών, που διεξήχθη από την Vegan Society, διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις (35%) καταναλωτές, μειώνει τις αγορές προϊόντων κρέατος ή τα κόβει εντελώς!  

Επιπλέον λόγω του πληθωρισμού, περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν πρόθυμοι να δοκιμάσουν μια vegan δίαιτα εάν αποδεικνυόταν ότι είναι πιο οικονομική. Πρόκειται για αύξηση 8% σε σύγκριση με προηγούμενα ευρήματα. 

Όμως το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ακολουθήσουν οι καταναλωτές μία διατροφή με βάση τα φυτά, πιστεύουν ότι είναι η οικονομική προσιτότητα. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να ταξινομήσουν ένα μείγμα πηγών πρωτεΐνης φυτικής και ζωικής προέλευσης σε σειρά κόστους, οι περισσότεροι τοποθέτησαν τα είδη σωστά σύμφωνα με μια σύγκριση κόστους των προϊόντων στα κύρια σούπερ μάρκετ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ψάρια και τα προϊόντα βοείου κρέατος βρίσκονται στο πιο ακριβό άκρο της κλίμακας, ενώ τα φυτικά τρόφιμα όπως οι φακές, τα ψημένα φασόλια και το φυστικοβούτυρο βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο. Παρόλο που, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες κατά λάθος κατέταξαν το τόφου ως πιο ακριβό από τον τόνο σε κονσέρβα, όταν, στην πραγματικότητα, το τόφου είναι φθηνότερο.

Η σύγκριση στόχευε να καταρρίψει τον μύθο ότι ο βιγκανισμός δεν είναι οικονομικά προσιτός και να καταδείξει ότι τα βασικά vegan τρόφιμα και οι πηγές πρωτεΐνης είναι οι φθηνότερες επιλογές για τους καταναλωτές.  

Η Επικεφαλής Καμπανιών, Πολιτικής και Έρευνας της Vegan Society, Claire Ogley, δήλωσε: «Η καμπάνια μας Live Vegan for Less δείχνει ότι μια δίαιτα vegan είναι πιο προσιτή από μια συνηθισμένη διατροφή και περιλαμβάνει πολλές πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές επιλογές που είναι γρήγορες και εύκολες στην προετοιμασία». 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο