Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Σαρωτής προσδιορίζει την ωριμότητα του αβοκάντο

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία: Σαρωτής προσδιορίζει την ωριμότητα του αβοκάντο
spot_img

Η startup τεχνολογίας τροφίμων Apeel λανσάρει έναν σαρωτή που μπορεί να σκανάρει τη φλούδα και να προσδιορίσει πότε το αβοκάντο θα είναι ώριμο για να καταναλωθεί.

Όλοι έχουμε τις μεθόδους μας για τον προσδιορισμό της ωριμότητας ενός αβοκάντο, αλλά δεν είναι πάντα επιτυχημένες. Πλέον, η startup τεχνολογίας τροφίμων Apeel με έδρα την Καλιφόρνια έχει την καλύτερη μέθοδο: έναν σαρωτή που μπορεί να σκανάρει τη φλούδα και να προσδιορίσει την ωριμότητα των αβοκάντο.

- Advertisement -

Πρόκειται για το προϊόν Apeel RipeFinder, το οποίο, σύμφωνα με το Food&Wine, θα κάνει το ντεμπούτο του αυτή την εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμο για επίδειξη στην Παγκόσμια Έκθεση Προϊόντων & Ανθοκομικών Προϊόντων της International Fresh Produce Association, στο Ορλάντο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, η χρήση είναι τόσο απλή, που αρκεί να τοποθετήσει κανείς το αβοκάντο πάνω στο σαρωτή και το μηχάνημα θα κάνει τη δουλειά. Το RipeFinder είναι επίσης κατασκευασμένο με μια φιλική προς τον καταναλωτή διεπαφή, χρησιμοποιώντας απλή γλώσσα επικοινωνίας, όπως «Το αβοκάντο σας θα είναι έτοιμο σε περίπου 4 ημέρες».

Η τεχνολογία ανταποκρίνεται στο στόχο της εταιρείας να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων, δίνοντας στους καταναλωτές επαρκείς πληροφορίες για τα οπωροκηπευτικά τους. Ο σαρωτής φυσικά δεν αφορά μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τους λιανοπωλητές.

Η Apeel αναφέρει πως ο σαρωτής είναι πρώτος στο είδος του αλλά και περισσότερο από πέντε φορές ταχύτερος από τις υπάρχουσες μεθόδους για τον προσδιορισμό της ωριμότητας του αβοκάντο, χωρίς, παράλληλα να καταστρέφει την ποιότητα. Ο σαρωτής διεισδύει στο δέρμα ενός αβοκάντο με μια φωτεινή δέσμη φωτός, η αντανάκλαση της οποίας στη συνέχεια συλλέγεται από αισθητήρες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουν την ανάλυσή τους. Το μοντέλο αναπτύχθηκε χάρη στη μηχανική μάθηση.

Προς το παρόν, η Apeel λέει ότι, σε αντίθεση με την βρώσιμη επίστρωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία προϊόντων, η τεχνολογία σάρωσης είναι διαθέσιμη μόνο για τα αβοκάντο. Αλλά υπάρχουν σχέδια για επέκταση του πεδίου εφαρμογής του σε προϊόντα όπως λάιμ, μάνγκο και μανταρίνια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα