Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

GENOMIX4U: Η Πατρινή startup που βοηθά τους καταναλωτές στην βελτίωση της γευστικής αντίληψης μέσω του DNA του σάλιου

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςGENOMIX4U: Η Πατρινή startup που βοηθά τους καταναλωτές στην βελτίωση της γευστικής αντίληψης μέσω του DNA του σάλιου
spot_img

Βραβείο στο 14ο διαγωνισμό καινοτομίας «The Squeeze» – Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας και τρόπου ζωής.

Καινοτόμες startups βραβεύτηκαν στον 14ο διαγωνισμό καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας «The Squeeze» στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για την καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Orange Grove και της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος (Willem-Alexander) και η Βασίλισσα Μάξιμα (Máxima) της Ολλανδίας που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Μεταξύ των νικητών η GENOMIX4U, με έδρα την Πάτρα, κάνει τη γονιδιωματική προσιτή σε όλους, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας και τρόπου ζωής. Διενεργείται ειδική γονιδιωματική ανάλυση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν τα καταλληλότερα προϊόντα για αυτούς στον τομέα της οινοποιίας και των καλλυντικών, καθώς και στην εξατομίκευση της θεραπείας, με βάση το γενετικό τους προφίλ. Η όλη διαδικασία γίνεται πιο χρονικά αποδοτική καθώς χρησιμοποιείται ένα φορητό εργαστήριο μοριακής βιολογίας προκειμένου να ξεπεραστούν τυχόν περιορισμοί τοποθεσίας.

Στην Start up συμμετέχουν επιστήμονες με μακρά ιστορία στον τομέα της μοριακής βιολογίας που μοιράζονται την κοινή πεποίθηση ότι το ανθρώπινο DNA μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς εκτός από την πρόγνωση, τη διάγνωση και τη θεραπεία. των διαταραχών υγείας. Η επιστημονική ομάδα της GENOMIX4U εντόπισε μια σύνδεση συγκεκριμένων γονιδίων με την ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως η αντίληψη της γεύσης σε συγκεκριμένους τύπους τροφίμων ή η απορρόφηση καλλυντικών από το δέρμα. Μέσα από αυτές τις πληροφορίες, κατάφεραν να εξηγήσουν γιατί μπορεί να αρέσει σε κάποιον ένα συγκεκριμένο είδος τροφής ή γιατί τα καλλυντικά έχουν διαφορετική αποτελεσματικότητα μεταξύ του πληθυσμού.  

Οι υπηρεσίες της startup περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή γενετικών εξετάσεων σε μικρές ποσότητες δείγματος σάλιου για την εξέταση του DNA και την ανίχνευση συγκεκριμένων μεταλλάξεων που σχετίζονται με τις διαφορετικές γευστικές αντιλήψεις τροφίμων, όπως διαφορετικές ποικιλίες κρασιού, λαδιού ή καφέ. Έχει βρεθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια και μεταλλάξεις σε αυτά που συνδέονται με τη διαφορετική γεύση του κάθε ανθρώπου κατά την κατανάλωση των παραπάνω προϊόντων. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες καθώς επιτρέπουν στον εξεταζόμενο να προσεγγίσει την ιδέα των εξατομικευμένων αγορών, να αποκτήσει τα καταλληλότερα προϊόντα σύμφωνα με το γενετικό του προφίλ, να ελαχιστοποιήσει τη μέθοδο δοκιμής και λάθους με άλλα προϊόντα μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο και εξοικονομώντας χρήματα. .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο