Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση
spot_img

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

To νερό είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Και με τα αποθέματα του πόσιμου νερού να στερεύουν, δεν είναι τυχαίο που πολλές γεωργικές περιοχές αντιμετώπισαν φέτος ξηρασία ή χρησιμοποίησαν λιγότερο νερό μόνο εξαιτίας αυτής.

Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας προσφοράς γλυκού νερού και η φετινή ξηρασία έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή στις γεωργικές περιοχές των ΗΠΑ, καθώς οδήγησε σε μια επιπλέον αύξηση στις τιμές των προϊόντων  κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Morningstar προσπάθησε να απεικονίσει την ποιότητα των πρακτικών διαχείρισης νερού σε μια πληθώρα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα. Η εταιρεία ανέλυσε τις πρακτικές 114 εταιρειών συσκευασμένων τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση ξεχωρίζει μία από τις μεγαλύτερες πηγές υπόγειων υδάτων στις ΗΠΑ, τον υδροφόρο ορίζοντα Ogallala,  ο οποίος εκτείνεται στη Νότια Ντακότα, το Ουαϊόμινγκ, τη Νεμπράσκα, το Κολοράντο, το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας και το Νέο Μεξικό, αναφέρει το Food Dive. Επί του παρόντος αναμένεται να έχει εξαντληθεί κατά 70% έως το 2070, σύμφωνα με την έκθεση. Οι καλλιέργειες στην περιοχή Great Plains, κάτω από την οποία βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας, παράγουν το ένα τέταρτο των καλλιεργειών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και του καλαμποκιού.

Σύμφωνα με ευρήματα της έκθεσης της Morningstar, το 60% των εταιρειών συσκευασμένων τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν αδύναμες ή καθόλου ολοκληρωμένες πρακτικές διαχείρισης νερού στις άμεσες δραστηριότητές τους και το 43% στην αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Η έκθεση, ωστόσο, ξεχώρισε τη General Mills και την Tyson Foods ως δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τους κινδύνους του νερού και συμβάλλουν σε λύσεις που υπερβαίνουν τα πρότυπα του κλάδου μέσω των λειτουργιών και των αλυσίδων εφοδιασμού τους.

Διαβάστε την έκθεση εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο