Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αφρός & Νέκταρ: Εκδήλωση οινογνωσίας προδορπίων και επιδόρπιων οίνων

ΑρχικήΝέαΑφρός & Νέκταρ: Εκδήλωση οινογνωσίας προδορπίων και επιδόρπιων οίνων
spot_img

Δοκιμή αφρωδών και γλυκών οίνων του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, στις 11 Δεκεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών.

Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βραβευμένα στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, αφρώδη και γλυκά κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, περιμένουν τους οινόφιλους να τα γευθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών.

Για δεύτερη χρονιά λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων διεξάγεται η εκδήλωση γευστικής δομικής οίνων των δύο κορυφαίων κατηγοριών κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου: των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων. Ελληνικές οινοποιίες και εταιρείες εισαγωγής κρασιών θα φέρουν προς δοκιμή δεκάδες αφρώδεις και γλυκείς οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για το τραπέζι των εορτών, αλλά και για όλο το χρόνο.

Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι θα βρίσκονται δίπλα σε εμβληματικά γλυκά ελληνικά κρασιά όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία γλυκά Μοσχάτα των νησιών μας. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν  εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα από φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως Port, Tokaji, Madeira και Sauternes.

Διαθέσιμα θα είναι επίσης προς γευστική δοκιμή ελληνικά και ξένα αφρώδη και γλυκά κρασιά που πρόσφατα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, παρουσία του προέδρου του διαγωνισμού Baudouin Havaux, ο οποίος θα αναφερθεί διεξοδικά στις ελληνικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. 

Παράλληλες εκδηλώσεις και masterclasses θα πλαισιώνουν την «Αφρός & Νέκταρ».

Η εκδήλωση χωρίζεται χρονικά σε δύο περιόδους υποδοχής επισκεπτών 11:30 – 15:30 η πρώτη και 16:00 – 20:00 η δεύτερη. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων αφορά σε 300 επισκέπτες έκαστη χρονική περίοδο.

Η είσοδος για κάθε μία περίοδο, ανάλογα με την επιλογή του επισκέπτη, κοστίζει €12 και εξασφαλίζεται με προαγορά στο viva.gr ή με αγορά απευθείας στην εκδήλωση προς 15€ εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. (συμπεριλαμβάνεται ο κατάλογος της έκθεσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας).

Προπώληση εισιτηρίων www.afros-nectar.gr.

www.viva.gr/tickets/happenings/afros-nectar-1/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο