ΑρχικήΝέαΕίχαν κλειδωμένους 8 εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Είχαν κλειδωμένους 8 εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

2 λεπτά ανάγνωσης

Απελευθερώθηκαν οκτώ αλλοδαποί οι οποίοι είχαν πέσει θύματα εμπορίας ανθρώπων

Στην απελευθέρωση οκτώ αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα εμπορίας ανθρώπων, προχώρησαν οι αστυνομικοί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, στην Ηλεία, ενώ συνελήφθη ένας αλλοδαπός, που κατηγορείται για παράνομη κατακράτηση. Παράλληλα, η αστυνομία αναζητά ακόμη έναν αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.

- Advertisement -

Ειδικότερα, χθες το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία, κατόπιν ενημέρωσης του κέντρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αστυνομικοί του τμήματος Βουπρασίας μετέβησαν σε σπίτι στην περιοχή της Νέας Μανωλάδα Ηλείας, από όπου απελευθέρωσαν τους οκτώ αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένοι όλοι μαζί σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς να κατέχουν τα διαβατήριά τους και τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα, που τους κατακρατούσε παράνομα, ενώ ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δεύτερου αλλοδαπού. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που αναζητείται μετέφερε τους αλλοδαπούς από περιοχή της Λακωνίας στην Ηλεία και αφαίρεσε τα διαβατήριά τους για να τους εξαναγκάσει, μαζί με συνεργούς του, να εργαστούν ως εργάτες γης.

- Advertisement -

Στην περιοχή της Μανωλάδας γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια φράουλας, που έχει αναγάγει την περιοχή σε μια μεγάλη «αγροτική δύναμη» τόσο στην εσωτερική αγορά της Ελλάδος όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Κάθε χρόνο το Καλοκαίρι, στην περιοχή διεξάγεται η Γιορτή Φράουλας. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το 2012 και λαμβάνει χώρα τελευταία Παρασκευή του Ιουνίου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κάδμιο στις βρεφικές τροφές: Νέα όρια για πουρέδες, δημητριακά και παιδικά γεύματα

Τα προτεινόμενα επίπεδα κυμαίνονται από 10 έως 45 μικρογραμμάρια ανά κιλό, ανάλογα με την κατηγορία τροφίμου, στο πλαίσιο νέων μέτρων για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών σε βαρέα μέταλλα

Νέος πονοκέφαλος για τη βιομηχανία τροφίμων: Η ΕΕ ζητά ελέγχους για τις χλωριωμένες παραφίνες – Νέες απαιτήσεις αναλύσεων

Η νέα ευρωπαϊκή σύσταση προβλέπει τετραετή παρακολούθηση χημικών επιμολυντών σε βασικές κατηγορίες τροφίμων.

Στη «μέγγενη» η εστίαση: Μετά τα σουπερμάρκετ μπαίνουν και τα κρεοπωλεία στα έτοιμα γεύματα

Ο συνοικιακός χασάπης θα «σερβίρει» φαγητό στο δισκάκι - Προβληματισμός και φόβοι για λουκέτα στην παραδοσιακή ταβέρνα