Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΑΡΟΣΙΣ: Φακόρυζο για όσους αναζητούν γεύση και θρεπτική αξία

ΑρχικήTop quality 4uΑΡΟΣΙΣ: Φακόρυζο για όσους αναζητούν γεύση και θρεπτική αξία
spot_img

Η νέα σειρά ανάμεικτων οσπρίων με δημητριακά της Ελληνικής εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ.

Η Άροσις, που από το 1956, παράγει Αποκλειστικά, Ελληνικά όσπρια, ρύζια, δημητριακά και, μαγειρεμένα και διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία με 24 Ελληνικά όσπρια, φέρνει στους Έλληνες καταναλωτές τέσσερα νέα προϊόντα (Βιολογικά και Συμβατικά όσπρια) συνδυασμένα αρμονικά για νόστιμες και θρεπτικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Πρόκειται για το Βιολογικό και συμβατικό ΡεβυθοΦασόλι και το βιολογικό και συμβατικό ΦακόΡυζο.

Το Φακόρυζο παρασκευάζεται με 50% Φακές ψιλές ΓΡΕΒΕΝΩΝ και 50% Ρύζι Καστανό ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σε υψόμετρο πάνω από τα 670 μέτρα σε ποικιλία εδαφών από βαριά αργιλώδη έως ελαφριά αμμώδη και επικλινή καλλιεργούνται οι ψιλές φακές Γρεβενών των Ελληνικών ποικιλιών Σάμος και Δήμητρα. Είναι άριστα προσαρμοσμένες στο κλίμα της περιοχής. Είναι ξερικές καλλιέργειες φθινοπωρινής σποράς με ήπιες καλλιεργητικές πρακτικές και σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι ευκολόβραστες, λεπτόφλουδες, νόστιμες με πλούσια γήινη γεύση.

ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κάθε χρόνο καλλιεργείται σε προσήλιους αγρούς συνήθως πλημμυρισμένους με νερό, σε υφάλμυρα, αργιλώδη εδάφη, κάτω από ζεστό κλίμα με υψηλή σχετική υγρασία.  Η σχετικά υψηλή ηλιοφάνεια, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδιαιτέρως, ευνοεί την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία.

Χρόνος μουλιάσματος: 4 – 8 ώρες.
Χρόνος βρασμού: 30 – 45 λεπτά (κατσαρόλα)

Το Φακόρυζο είναι ιδανικό για όσους…

  • Αναζητούν θρεπτικά τρόφιμα της Ελληνικής γης
  • Είναι χορτοφάγοι, αθλούνται ή νηστεύουν
  • Ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή.

Τα Διατροφικά Οφέλη της φακής και του ρυζιού σε ένα πιάτο…

  • Υψηλή  περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση και τη διάτρηση της μυϊκής μάζας
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο