Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στο φυτικό και το καλλιεργημένο κρέας

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΟι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στο φυτικό και το καλλιεργημένο κρέας
spot_img

Δημοσκόπηση σε 4.421 καταναλωτές σχετικά με τις προτιμήσεις τους στην επιλογή κρέατος και προϊόντων κρέατος.

Έρευνα σε 4.421 καταναλωτές από το Tokyo Institute of Technology (Tokyo Tech) και το Shinshu University, έδειξε πως οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες προτιμούν το ντόπιο συμβατικό κρέας όμως τόσο οι επιλογές των μεθόδων παραγωγής τους όσο και η προτίμησή τους για υποκατάστατα κρέατος επηρεάζονται από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων όπως το κόστος, η εξοικείωση και διάφορα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά.

Το 32% των ερωτηθέντων, (γενναιόδωροι πελάτες) εμφανίστηκαν πρόθυμοι να πληρώσουν παραπάνω για βιολογικό κιμά βοείου κρέατος. Η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα, που περιελάμβανε πάνω από το 19% των ερωτηθέντων ήταν συντηρητικοί καταναλωτές που προτιμούσαν τον κιμά που παράγεται με συμβατικές μεθόδους. Το 18,3% των ερωτηθέντων ήταν εξισορροπητές ιδιοτήτων-οικονομίας και το 18,1% ήταν πελάτες με συνείδηση ​​των τιμών, που μοιράζονταν παρόμοιες προτιμήσεις με τους γενναιόδωρους πελάτες, αλλά επηρεάζονταν περισσότερο από την τιμή του κρέατος όταν έπαιρναν τις αποφάσεις τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδειξαν χαμηλή προτίμηση στα υποκατάστατα φυτικής προέλευσης και το καλλιεργημένο κρέας.

Συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 80% των ερωτηθέντων προτιμούσε το βιολογικό βοδινό κρέας για το οποίο είναι πρόθυμοι να πληρώσουν παραπάνω. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες ήταν απίθανο να στραφούν σε κρέας φυτικής προέλευσης ή καλλιεργημένο κρέας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι υπάρχει ποικίλο φάσμα προτιμήσεων και συμπεριφορών μεταξύ των καταναλωτών όσον αφορά τους τύπους παραγωγής βοείου κρέατος και τα υποκατάστατα κρέατος. Η συνεκτίμηση των αξιών και των προτιμήσεων κάθε τμήματος των καταναλωτών μπορεί να βοηθήσει στην παροχή κινήτρων για τη χρήση εναλλακτικών και βιώσιμων πηγών πρωτεΐνης.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Meat Science.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα