Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Le Gavroche : “Φέρτε πίσω τον βάτραχό μας”!

ΑρχικήΝέαLe Gavroche : "Φέρτε πίσω τον βάτραχό μας"!
spot_img

Το Le Gavroche ψάχνει κλεμμένο γλυπτό- βάτραχό του, σήμα κατατεθέν του ιστορικού εστιατορίου.

 Έκκληση να επιστραφεί ο μεταλλικός βάτραχος που κοσμούσε ένα από τα τραπέζια και φέρεται να κλάπηκε από το διάσημο εστιατόριο Le Gavroche, κάνει ο ο ιδιοκτήτης του  και σεφ, Michel Roux Jr. Το γλυπτό, που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μαχαιροπήρουνα, εξαφανίστηκε από το μαγαζί την 1η Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού δείπνου.

   Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εστιατόριο στο Μέιφερ του Λονδίνου, Le Gavroche, το οποίο είναι το πρώτο εστιατόριο στη Βρετανία που κατέκτησε 3 αστέρια Μισελέν και τα διατήρησε για μια δεκαετία. Το Le Gavroche, σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Hospitality Action, τη συγκεκριμένη μέρα σέρβιρε πιάτα που είχε δημιουργήσει ο Albert Roux, πατέρας του Michel Roux, στη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του.

Στο πλαίσιο του φυλανθρωπικού γκαλά πούλησε και ένα από τα πορτρέτα του πατέρα του Albert, συγκεντρώνοντας αρκετά χρήματα. Ο Michel Roux είπε στην ιστοσελίδα The Caterer: “Υπήρχε μια υπέροχη, θετική ατμόσφαιρα και αίσθηση στην εκδήλωση. Δυστυχώς, στο τέλος της βραδιάς, όταν καθαρίστηκαν όλα τα τραπέζια, ένα από τα στολίδια των τραπεζιών μας,  ο βάτραχος, είχε εξαφανιστεί”.

    Οι βάτραχοι από ανακυκλωμένα μαχαιροπήρουνα που κοσμούν τα τραπέζια του εστιατορίου από το 1989, είναι μέρος  μιας συλλογής που περιλαμβάνει διάφορα ζώα: αστακούς, καβούρια, πελεκάνους και κόκορες. Τα δημιουργεί κατά παραγγελία ένας καλλιτέχνης του οποίου τη δουλειά είδε τυχαία κάποια στιγμή ο Michel. Οι τιμή κάθε κομματιού ξεκινάει από 600 λίρες (675 ευρώ) και μπορεί να φτάσει τις 7.000 λίρες (7.865 ευρώ).

“Όταν ανέλαβα από τον πατέρα μου το Le Gavroche, το 1989, είχαμε λουλούδια στο τραπέζι. Δεν με ενδιαφέρουν πραγματικά τα λουλούδια, οπότε ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, έτσι βρήκα αυτόν τον καλλιτέχνη που έφτιαχνε γλυπτά από άχρηστα μαχαιροπίρουνα και στη συνέχεια παρήγγειλαν ένα ολόκληρο φορτίο από αυτά. Αυτό το συγκεκριμένο που εξαφανίστηκε, τον βάτραχο, νομίζω ότι τον αγόρασα πριν από περίπου 30 χρόνια. Με τον καιρό, αυτά τα γλυπτά γίνονται αντίκες και είναι πολύτιμα. Προφανώς δεν έχουν μόνο υλική αξία, αλλά και συναισθηματική”.

    Ο Michel Roux ανέφερε στο Twitter την εξαφάνιση του βατράχου του πριν από δύο εβδομάδες, “Υπέροχο βράδυ χθες, γιορτάσαμε τη ζωή του πατέρα μου και μαζέψαμε χρήματα για τη Hospitality Action. Είναι κρίμα που κάποιος γύρισε σπίτι του με ένα από τα μικρά μας βατράχια. Ελπίζω να βρει τον δρόμο για να γυρίσει πίσω”. Ο σεφ μαζί με το tweet, ανάρτησε και φωτογραφία του βάτραχου με τη λεζάντα: “Δεν με ενδιαφέρει να μάθω τίποτα, αρκεί να μου επιστραφεί”

   Ο Roux, ζήτησε από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για τον χαμένο βάτραχο, να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο του καταστήματος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα