Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί ένα χάπι να βοηθήσει στη θεραπεία του αλκοολισμού;

ΑρχικήΝέαΜπορεί ένα χάπι να βοηθήσει στη θεραπεία του αλκοολισμού;
spot_img

Το χάπι ReVia περιέχει ναλτρεξόνη και λειτουργεί αναστέλλοντας   το αίσθημα ευφορίας ενός ανθρώπου σε κατάσταση μέθης.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ελαττώσουν το αλκοόλ στις εξόδους τους, αλλά η θεωρία είναι σίγουρα πιο εύκολη από την παρόρμηση που αισθάνεται κανείς όταν βρίσκεται σε ένα μπαρ σε μια βραδινή έξοδο.

Αλλά μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, διαπίστωσε ότι ένα χάπι πριν από μια έξοδο με αλκοόλ μπορεί να  μειώσει σημαντικά τη λαχτάρα για αλκοολούχα ποτά.

Ο λόγος για την ναλτρεξόνη που πωλείται στις ΗΠΑ με την επωνυμία ReVia και κοστίζει  περίπου 1,60 δολάρια (1,5 ευρώ) το χάπι όταν αγοράζεται χύμα. Το χάπι λειτουργεί αναστέλλοντας   το αίσθημα ευφορίας ενός ανθρώπου σε κατάσταση μέθης, και είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη θεραπεία της διαταραγμένης χρήσης αλκοόλ και της εξάρτησης από τα οπιούχα.

Η μελέτη πάνω στο Revia, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Psychiatry, επικεντρώθηκε σε άτομα που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά δεν ταξινομούνται ως αλκοολικοί. Συμμετείχαν 120 άνθρωποι, οι οποίοι διεξήγαγαν μια διπλά τυφλή μελέτη, δοκιμάζοντας οι μισοί το φάρμακο και οι άλλοι μισοί το εικονικό, χωρίς να γνωρίζουν τι δοκιμάζουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι έλαβαν το φάρμακο μείωσαν την ποσότητα των ημερών που έπιναν υπερβολικά στο ένα τέταρτο, ενώ οι επιδράσεις της ναλτρεξόνης διήρκεσαν έξι μήνες μετά τη θεραπεία, σύμφωνα με τη μελέτη. Αν και η ναυτία και οι πονοκέφαλοι είναι γνωστές παρενέργειες της ναλτρεξόνης,  οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η πρώτη υποχώρησε καθώς οι συμμετέχοντες συνήθιζαν τη θεραπεία.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Glenn-Milo Santos, επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, είπε στους New York Times ότι δεν υπάρχει μια ενιαία μέθοδος για την αντιμετώπιση του εθισμού ή του προ-εθισμού, αλλά ότι είναι σημαντικό να υπάρχει γνώση για τυχόν φάρμακα που βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια, φτάνοντας έτσι πιο κοντά στη θεραπεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα