Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλία: Καραμπινιέροι εν δράσει – Κατασχέσεις εκατοντάδων τόνων ακατάλληλων τροφίμων συνολικής αξίας 450.000 ευρώ!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΙταλία: Καραμπινιέροι εν δράσει - Κατασχέσεις εκατοντάδων τόνων ακατάλληλων τροφίμων συνολικής αξίας 450.000 ευρώ!
spot_img

Τον Μάρτιο έγιναν στην Ιταλία έφοδοι σε πολλές επιχειρήσεις τροφίμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι καραμπινιέροι της υγειονομικής μονάδας κατά της νόθευσης (Nas) του Τορίνο, σε συνεργασία με τους καραμπινιέρους της επαρχιακής διοίκησης της Verbania, κατέσχεσαν 9 τόνους ληγμένου ή κακοδιατηρημένου κρέατος σε εργοστάσιο αλλαντικών στην επαρχία Verbano -Cusio-Ossola. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, ένας 68χρονος που διαμένει στην περιοχή Νοβάρα, συνελήφθη, για χρήση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία τροφίμων.

Στο εργοστάσιο σαλαμιών οι καραμπινιέροι ανακάλυψαν κρέας χωρίς τις ετικέτες στις οποίες θα έπρεπε να αναφέρεται το είδος, η προέλευση και η ημερομηνία λήξης του τροφίμου. Βρέθηκαν επίσης ληγμένα εμπορεύματα, σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερα από πέντε χρόνια! Η συνολική αξία των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ανέρχεται σε περίπου 150 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε λόγω έλλειψης υγιεινής που εντοπίστηκε στους ψυκτικούς θαλάμους όπου αποθηκεύονταν τα τρόφιμα.

Επίσης περισσότεροι από 380 τόνοι σπόρων σιταριού για την παραγωγή πιστοποιημένου αλεύρου, αξίας άνω των 300.000 ευρώ, κατασχέθηκαν στην Απουλία και τη Σικελία, από την Guardia di Finanza – σε συνεργασία με το ICQRF – κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταπολέμησης της πειρατείας αγροδιατροφής. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν διάφορες παράνομες πρακτικές, όπως η χρήση σπόρων χωρίς την προβλεπόμενη πιστοποίηση, η πώληση σιταριού των προστατευόμενων ποικιλιών Antalis, Marco Aurelio, Athoris, Avispa, LG Anubis και Tirex χωρίς εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων, και ανάμειξη σίτου διαφορετικών ποικιλιών.

Πηγή: ANSA

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο