Η Nestlé έχει στόχο να παρέχει επιστημονικές λύσεις στη γεωργία σε βασικούς τομείς, όπως η επιστήμη των φυτών, τα γεωργικά συστήματα και τα γαλακτοκομικά ζώα.
Η Nestlé εγκαινίασε επίσημα το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών για να βοηθήσει στην προώθηση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων παρέχοντας επιστημονικές λύσεις στη γεωργία.
Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Paul Bulcke, πρόεδρος της Nestlé, δήλωσε: “Έχουμε καλλιεργήσει άμεσες σχέσεις με γενιές αγροτών σε όλο τον κόσμο. Για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους ανθρώπους νόστιμα, θρεπτικά και οικονομικά τρόφιμα, πρέπει να μεταβούμε μαζί σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων Το νέο ινστιτούτο θα ενισχύσει την τεχνογνωσία μας και θα χρησιμοποιήσει το παγκόσμιο δίκτυό μας για να υποστηρίξει τις αγροτικές κοινότητες και να προστατεύσει τον πλανήτη μας.”
Με τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων υπό πίεση, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν νέες προσεγγίσεις που διασφαλίζουν βιώσιμο εφοδιασμό τροφίμων για έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαβίωση των αγροτών.
Στο νέο ινστιτούτο, οι ειδικοί της Nestlé εξετάζουν και αναπτύσσουν λύσεις σε βασικούς τομείς εστίασης, όπως η επιστήμη των φυτών, τα γεωργικά συστήματα και τα γαλακτοκομικά ζώα.
Βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνογνωσία της εταιρείας στην επιστήμη των φυτών στον καφέ και το κακάο. Εδώ και πολλά χρόνια, οι φυτοεπιστήμονες της Nestlé συνεισφέρουν στα σχέδια βιώσιμης προμήθειας κακάου και καφέ της Nestlé – το σχέδιο Nestlé για κακάο και το σχέδιο Nescafé (pdf, 9Mb) – συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ανακάλυψης περισσότερων ποικιλιών καφέ ανθεκτικών στις ασθένειες και την ξηρασία .
Η Nestlé ενισχύει τώρα αυτήν την τεχνογνωσία και την επεκτείνει σε περαιτέρω καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων και των δημητριακών. Το ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με αγρότες για τη δοκιμή πρακτικών αναγεννητικής γεωργίας για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους και την ενθάρρυνση της βιοποικιλότητας. Επιπλέον, οι ειδικοί διερευνούν νέες προσεγγίσεις στη γαλακτοκομία που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στους τομείς της διαχείρισης της τροφής αγελάδων και της κοπριάς.
Ο Jeroen Dijkman, Επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών της Nestlé, δήλωσε: “Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τις πιο ελπιδοφόρες λύσεις για την προώθηση της παραγωγής θρεπτικών πρώτων υλών, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους. Ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση και εξετάζουμε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στην απόδοση, αποτύπωμα άνθρακα, ασφάλεια και κόστος τροφίμων, καθώς και τη βιωσιμότητα της κλιμάκωσης».
Ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου Ε&Α της Nestlé , το ινστιτούτο συνεργάζεται στενά με εξωτερικούς εταίρους, όπως αγρότες, πανεπιστήμια, ερευνητικούς οργανισμούς, νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάτες του κλάδου για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται στην επιστήμη. Το νέο ινστιτούτο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για την ενίσχυση του μοναδικού οικοσυστήματος καινοτομίας της Ελβετίας.