Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To αλκοόλ μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαTo αλκοόλ μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα
spot_img

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ως χαμηλές ποσότητες αλκοόλ κάθε εβδομάδα υποφέρουν λιγότερο από φλεγμονές, που είναι οι κύριες αιτίες των πόνων, λέει νέα έρευνα.

Νωρίτερα φέτος μια μελέτη από επιστήμονες του εργαστηρίου Scripps Research, αποκάλυψε πως το ποτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στον πόνο μέσω 2 διαφορετικών μηχανισμών.

Το κλειδί σε αυτό είναι η  διαταραχή της χρήσης αλκοόλ (AUD), με περισσότερους από τους μισούς πάσχοντες να βιώνουν τον πόνο εντονότερα σε τουλάχιστον ένα σημείο και να αυξάνεται η πιθανότητα να αποκτήσουν και άλλες παθήσεις, όπως αλκοολική νευροπάθεια, η οποία είναι βλάβη των νεύρων που προκαλεί χρόνιο πόνο και άλλα συμπτώματα.

Αλλά μια άλλη μελέτη από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Σίδνεϊ, που ανέλυσαν δεδομένα από 3.101 Βρετανούς, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ως χαμηλές ποσότητες αλκοόλ κάθε εβδομάδα υποφέρουν λιγότερο από φλεγμονές, που είναι οι κύριες αιτίες των πόνων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail που παραθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ποτό μπορεί να λειτουργήσει ανακουφίζοντας τους ανθρώπους από το στρες, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι ένας τεράστιος παράγοντας φλεγμονής.

Η ομάδα δεν παραλείπει βέβαια να αναγνωρίσει τα μείζονα προβλήματα που προκαλεί η εκτεταμένη χρήση του αλκοόλ, όπως το να αυξάνει τις ίδιες τις φλεγμονές και να δημιουργεί κίνδυνο για ανάπτυξη εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών, καρκίνου, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όσο για το ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για να κρατάμε τα καλά χωρίς να αναπτύσσονται προβλήματα, αυτή είναι 7 ποτήρια κρασί ή μπύρα κάθε εβδομάδα! Την ίδια στιγμή, το βρετανικό σύστημα υγείας συνιστά όχι περισσότερες από 14 μονάδες την εβδομάδα, περίπου έξι μπίρες ή 10 μικρά ποτήρια κρασί και κατανάλωση σε περισσότερες από 3 ημέρες.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Drug and Alcohol Dependence. Ωστόσο, οι ειδικοί σημείωσαν ότι χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε εδώ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα