Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF για παρουσία μόλυβδου σε ελληνικές ζωοτροφές

ΑρχικήΝέαΕιδοποίηση RASFF για παρουσία μόλυβδου σε ελληνικές ζωοτροφές
spot_img

Παρουσία μόλυβδου σε οξείδιο του μαγνησίου που χρησιμοποιείται σε ζωοτροφές.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές για παρουσία μολύβδου σε οξείδιο του μαγνησίου που χρhσιμοποιείται σε ζωοτροφές.

Η παρουσία μολύβδου εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της ίδιας της ελληνικής εταιρείας. Το προϊόν διανέμεται εκτός από την Ελλάδα σε άλλες οκτώ χώρες: Κύπρο, Ιταλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Ελβετία και Τυνησία.

Το οξείδιο του μαγνησίου είναι μια ανόργανη χημική ένωση που προέρχεται από την ομάδα των βασικών οξειδίων. Περιέχει μαγνήσιο στη δεύτερη κατάσταση οξείδωσης. Έχει αρκετά ευρεία εφαρμογή. Είναι, μεταξύ άλλων, ειδική προσθήκη σε ζωοτροφές και προμείγματα.

Το οξείδιο του μαγνησίου είναι σημαντικό στη διατροφή των μηρυκαστικών. Κάνει τα ζώα να μεγαλώνουν και να αναπαράγονται σωστά και έχουν τη σωστή όρεξη. Το μαγνήσιο διασφαλίζει την καλή λειτουργία των μυών και των νεύρων των θηλαστικών. Η ζήτηση για οξείδιο του μαγνησίου αυξάνεται κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής προσπάθειας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα