Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νευρική ανορεξία: Τα «μαγικά μανιτάρια» πολλά υποσχόμενη θεραπεία

ΑρχικήΝέαΝευρική ανορεξία: Τα «μαγικά μανιτάρια» πολλά υποσχόμενη θεραπεία
spot_img

Η ψιλοκυβίνη το νέο φάρμακο κατά της νευρικής ανορεξίας.

Η ουσία ψιλοκυβίνη μια φυσική ψυχοτρόπος ουσία, η οποία παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe (μαγικά μανιτάρια), έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιστημονικών ερευνών, προκειμένου να αξιοποιηθεί από της βιομηχανία τροφίμων και συμπληρωμάτων ως μέσο βελτίωσης της διάθεσης. Τώρα όμως μπαίνει και σε άλλα πεδία θεραπείας καθώς ερευνητές του University College London,  απέδειξαν τη δυνατότητα χρήσης ψιλοκυβίνης για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας για την οποία δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τη χρήση της ψιλοκυβίνης για τη θεραπεία μιας σειράς διαφορετικών ψυχιατρικών καταστάσεων. Αυτή η νέα μικρή μελέτη είναι έρευνα πρώιμου σταδίου που στοχεύει να δει εάν η ψιλοκυβίνη σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία είναι ασφαλής σε άτομα με ανορεξία», είπε ο Michael Bloomfield, καθηγητής Ψυχιατρικής Νευροεπιστήμης στο University College London. Η έρευνα έδειξε ότι μετά την κατανάλωση ψιλοκυβίνης οι αλλαγές στον ΔΜΣ δεν ήταν επιστημονικά σημαντικές, αλλά πέντε συμμετέχοντες αύξησαν το ΔΜΣ τους σε παρακολούθηση μετά από τρεις μήνες. Επιπρόσθετα, οι αλλαγές στις υποκλίμακες των περιορισμών διατροφής ήταν ασήμαντες κατά τη διάρκεια τρίμηνης παρακολούθησης.

Ο μέσος ΔΜΣ για την ομάδα ήταν 19,7, ο οποίος ανήκει στην ταξινόμηση του φυσιολογικού και όχι του λιποβαρούς, σύμφωνα με τη μέτρηση.  Επίσης διαπιστώθηκε ότι το 90% των συμμετεχόντων ένιωθαν πιο «θετικά για τις προσπάθειες ζωής», το 80% είπε ότι η εμπειρία ήταν μια από τις «πιο ουσιαστικές στη ζωή» και το 70% είπε ότι η εμπειρία προκάλεσε «μετατόπιση στην προσωπική ταυτότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής». 

 Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με ψιλοκυβίνη είναι ασφαλής, ανεκτή και αποδεκτή για τους συμμετέχοντες που έπασχαν από νευρική ανορεξία, κάτι που είναι ένα πολλά υποσχόμενο εύρημα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η μελέτη περιελάμβανε μόνο δέκα συμμετέχοντες, άλλοι ερευνητές στο πεδίο παραμένουν δύσπιστοι για τα αποτελέσματα λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα όρια ασφαλείας του. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο