Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νευρική ανορεξία: Τα «μαγικά μανιτάρια» πολλά υποσχόμενη θεραπεία

ΑρχικήΝέαΝευρική ανορεξία: Τα «μαγικά μανιτάρια» πολλά υποσχόμενη θεραπεία
spot_img

Η ψιλοκυβίνη το νέο φάρμακο κατά της νευρικής ανορεξίας.

Η ουσία ψιλοκυβίνη μια φυσική ψυχοτρόπος ουσία, η οποία παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe (μαγικά μανιτάρια), έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιστημονικών ερευνών, προκειμένου να αξιοποιηθεί από της βιομηχανία τροφίμων και συμπληρωμάτων ως μέσο βελτίωσης της διάθεσης. Τώρα όμως μπαίνει και σε άλλα πεδία θεραπείας καθώς ερευνητές του University College London,  απέδειξαν τη δυνατότητα χρήσης ψιλοκυβίνης για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας για την οποία δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τη χρήση της ψιλοκυβίνης για τη θεραπεία μιας σειράς διαφορετικών ψυχιατρικών καταστάσεων. Αυτή η νέα μικρή μελέτη είναι έρευνα πρώιμου σταδίου που στοχεύει να δει εάν η ψιλοκυβίνη σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία είναι ασφαλής σε άτομα με ανορεξία», είπε ο Michael Bloomfield, καθηγητής Ψυχιατρικής Νευροεπιστήμης στο University College London. Η έρευνα έδειξε ότι μετά την κατανάλωση ψιλοκυβίνης οι αλλαγές στον ΔΜΣ δεν ήταν επιστημονικά σημαντικές, αλλά πέντε συμμετέχοντες αύξησαν το ΔΜΣ τους σε παρακολούθηση μετά από τρεις μήνες. Επιπρόσθετα, οι αλλαγές στις υποκλίμακες των περιορισμών διατροφής ήταν ασήμαντες κατά τη διάρκεια τρίμηνης παρακολούθησης.

Ο μέσος ΔΜΣ για την ομάδα ήταν 19,7, ο οποίος ανήκει στην ταξινόμηση του φυσιολογικού και όχι του λιποβαρούς, σύμφωνα με τη μέτρηση.  Επίσης διαπιστώθηκε ότι το 90% των συμμετεχόντων ένιωθαν πιο «θετικά για τις προσπάθειες ζωής», το 80% είπε ότι η εμπειρία ήταν μια από τις «πιο ουσιαστικές στη ζωή» και το 70% είπε ότι η εμπειρία προκάλεσε «μετατόπιση στην προσωπική ταυτότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής». 

 Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με ψιλοκυβίνη είναι ασφαλής, ανεκτή και αποδεκτή για τους συμμετέχοντες που έπασχαν από νευρική ανορεξία, κάτι που είναι ένα πολλά υποσχόμενο εύρημα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η μελέτη περιελάμβανε μόνο δέκα συμμετέχοντες, άλλοι ερευνητές στο πεδίο παραμένουν δύσπιστοι για τα αποτελέσματα λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα όρια ασφαλείας του. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα