Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μακαρονάδες οι Ευρωπαίοι αλλά τους Ιταλούς δεν τους φτάνουν!

ΑρχικήΝέαΜακαρονάδες οι Ευρωπαίοι αλλά τους Ιταλούς δεν τους φτάνουν!
spot_img

Πάνω από 6 εκατομμύρια τόνοι ζυμαρικών παρήχθησαν το 2022 στην ΕΕ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, η Eurostat δημοσίευσε στοιχεία για την παραγωγή και τις εξαγωγές ζυμαρικών στην ΕΕ το 2022. Σύμφωνα με την Eurostat 6,1 εκατομμύρια τόνοι ζυμαρικών παρήχθησαν στην ΕΕ  το 2022, αξίας 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 1,0 εκατομμύρια τόνους (20%) περισσότερο από ό,τι πριν από πέντε χρόνια (5,1 εκατομμύρια το 2017).

Η Ιταλία ήταν μακράν το κορυφαίο μέλος της ΕΕ στην παραγωγή ζυμαρικών. Με 4,2 εκατομμύρια τόνους ζυμαρικών που παρήχθησαν πέρυσι, αξίας 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ιταλία αντιπροσώπευε το 68% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ σε όγκο και το 66% σε αξία. 

Ταυτόχρονα, η Ιταλία ήταν επίσης μακράν ο κορυφαίος εξαγωγέας ζυμαρικών στην ΕΕ (2,1 εκατομμύρια τόνοι εξαγωγής, που αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου των μελών της ΕΕ).

Πάνω από το ήμισυ των εξαγωγών ζυμαρικών πηγαίνει σε άλλα μέλη της ΕΕ

Συνολικά, σχεδόν 2,8 εκατομμύρια τόνοι ζυμαρικών εξήχθησαν από μέλη της ΕΕ το 2022 και περισσότερο από το μισό (56%) αυτής της ποσότητας πήγε σε άλλα μέλη της ΕΕ.

Τα δύο κύρια εισαγωγικά μέλη της ΕΕ ήταν η Γερμανία (414 758 τόνοι ζυμαρικών που εισήχθησαν το 2022, που αντιπροσωπεύουν το 27% των συνολικών εισαγωγών των μελών της ΕΕ) και η Γαλλία (358 117 τόνοι, 23%).

Οι δύο κορυφαίοι προορισμοί για τις εξαγωγές ζυμαρικών της ΕΕ εκτός ΕΕ το 2022 ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (309 030 τόνοι, που αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών εξαγωγών ζυμαρικών εκτός ΕΕ ) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (262 877 τόνοι, 22%).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα