Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
7.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διακρατική συμφωνία με την Γαλλία για τη μετακίνηση ζώων, με τη συμβολή της ΕΔΟΤΟΚΚ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΔιακρατική συμφωνία με την Γαλλία για τη μετακίνηση ζώων, με τη συμβολή της ΕΔΟΤΟΚΚ
spot_img

Καθοριστικός ο ρόλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

Με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας για τη μετακίνηση βοοειδών, προβάτων και αιγών επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε ανακύψει με την επιζωοτική αιμορραγική νόσο και ανοίγει ο δρόμος για την απρόσκοπτη συνέχιση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, διασφαλίζοντας παράλληλα τις υγειονομικές προβλέψεις και τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της νόσου σύμφωνα με αποκλειτικο ρεπορτάζ του Meat news.

- Advertisement -

Αυτή τη φορά το ΥΠΑΑΤ και ειδικά η Κτηνιατρική Υπηρεσία έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά στο συγκεκριμένο θέμα, που δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση ζώντων ζώων από τη Γαλλία, που είναι παραδοσιακός προμηθευτής της χώρας μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν καθοριστικός ο ρόλος της ΕΔΟΤΟΚΚ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος και του τομέα της Κτηνοτροφίας) και του προέδρου της Γιάννη Φασουλά, που από την πρώτη στιγμή το έθεσε ως προτεραιότητα της Διεπαγγελματικής.

Μιλώντας στο Meat News o κ. Φασουλάς σχετικά με τη συμφωνία ανέφερε: «Η επιτυχής υπογραφή αυτής της τόσο σημαντικής συμφωνίας μπορεί να αποτελέσει και παράδειγμα ότι αν κινούμαστε συντονισμένα και με γνώμονα το κοινό καλό, μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ως πρόεδρος της ΕΔΟΤΟΚΚ αλλά και εκ μέρους των μελών μας, θέλω να ευχαριστήσω τόσο την πολιτική ηγεσία, τον κ. υπουργό, τον κ. υφυπουργό και το γενικό γραμματέα, όσο και την κτηνιατρική υπηρεσία και των δύο χωρών για την άμεση ανταπόκριση τους στα αιτήματα των Ελλήνων εκτροφέων σε μια στιγμή που δίνεται πραγματικός αγώνας για τη διατήρηση της κτηνοτροφίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και κατέληξε: «Αποτελεί παράδειγμα ότι μέσω της αμοιβαίας συνεργασίας και της προσπάθειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  ενισχύεται η βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας και προάγεται η διατροφική ασφάλεια και επάρκεια.  Η συμφωνία, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα».

Πηγή: Meat news

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων

Καρκινογόνος Υδράργυρος στις κονσέρβες τόνου: Επιθέσεις εναντίον μεγάλων σουπερμάρκετ από καταναλωτικές οργανώσεις

Ποια σουπερμάρκετ μπήκαν στο στόχαστρο καταναλωτικών Οργανώσεων Ασφάλειας Τροφίμων, από τα οποία ζητούν να λάβουν άμεσα μέτρα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα