Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΓιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;
spot_img

Τρόποι για να διαλύσετε την κανέλα σε ροφήματα και στον καφέ.

Σε πολλούς αρέσει η κανέλα σε ροφήματα καθώς προσδίδει όχι μόνο καλύτερη γεύση αλλά και μία αίσθηση ζεστασιάς και όχι μόνο. Εκτός του ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων, της ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα, προστατεύει την καρδιά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και  σε πολυφαινόλες, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως έχει επίδραση και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας καθώς προάγει τη λιπόλυση και αναστέλλει τη λιπογένεση και τη συσσώρευση λιπιδίων. 

Όμως όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει δεν διαλύεται στα υγρά, όπως διαλύεται η ζάχαρη τα γλυκαντικά ή το αλάτι, όσο και να την ανακατέψετε. Και όχι μόνο δεν διαλύεται αλλά απορροφά νερό και ανεβαίνει στην επιφάνεια του ροφήματος ή εάν είναι σε πιο χοντρούς κόκκους παραμένει στον πάτο του φλιτζανιού.

Αυτό οφείλεται στο ότι η κανέλα ουσιαστικά είναι, αλεσμένος σε σκόνη, φλοιός από δέντρο. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής ουσίας της κανέλας είναι κυτταρίνη, λιγνίνες και άλλα αδιάλυτα οργανικά πολυμερή που αποτελούν τα περισσότερα, φυτικά υλικά. Συνεπώς η κανέλα είναι υδρόφοβη και μάλιστα ιστορικά πολλά είδη φλοιού δέντρων έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να παρέχουν καταφύγιο από τη βροχή λόγω αυτής της ιδιότητας.

Ένας τρόπος για να απολαύσετε την κανέλα στα ροφήματα χωρίς να σας ενοχλούν οι αδιάλυτοι κόκκοι είναι να προσθέτετε ξυλάκια κανέλας. Μπορείτε επίσης να την ανακατέψετε πρώτα μέσα σε μέλι και μετά να το προσθέσετε στο ρόφημα. Με αυτή την πρακτική δεν θα υπάρχουν σβώλοι κανέλας στο φλιτζάνι. Άλλος τρόπος είναι να προσθέσετε κανέλα να την αφήσετε στο ρόφημα για αρκετή ώρα και μετά να το σουρώσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε εκχύλισμα κανέλας. Τέλος εάν πίνετε καφέ με κρέμα προσθέστε την κανέλα πρώτα στην κρέμα. Όσον αφορά στον καφέ μόνο στον γαλλικό καφέ θα έχει αποτέλεσμα εάν την προσθέσετε στο φίλτρο μαζί με τον καφέ. Αυτή η πρακτική στον εσπρέσο ενέχει τον κίνδυνο να φράξει η μηχανή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα