Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στου κουφού την πόρτα… παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣτου κουφού την πόρτα... παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!
spot_img

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κυβερνητική αδράνεια

Διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο cibum.gr σχετικά με τις εταιρείες αγροδιατροφής της ΕΕ που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω αυξανόμενων τιμών ενέργειας, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι μεγάλες ενώσεις του κλάδου τροφίμων της ΕΕ. Οι αυξανόμενες τιμές σε φυσικό αέριορεύμαλιπάσματα και συσκευασίες οδηγούν ορισμένες εταιρείες τροφίμων και ποτών της ΕΕ στο να κλείσουν εντελώς την παραγωγή τους.

- Advertisement -

Στη χώρα μας, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν (για λάθος λόγους αλλά δεν είναι επί του παρόντος) την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας. Και συνεπώς, μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση των Αρίστων να σκύψει πάνω από αυτούς τους επαγγελματίες και να δει τα πραγματικά προβλήματά τους;

Το έχουμε ξαναπεί: Mόνο με γενναίες περικοπές φόρων και εισφορών μπορεί να υπάρξει πραγματική βοήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα