Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στου κουφού την πόρτα… παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣτου κουφού την πόρτα... παίρνεις την πόρτα και τρέχεις!
spot_img

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κυβερνητική αδράνεια

Διαβάσατε πριν λίγες μέρες στο cibum.gr σχετικά με τις εταιρείες αγροδιατροφής της ΕΕ που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω αυξανόμενων τιμών ενέργειας, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι μεγάλες ενώσεις του κλάδου τροφίμων της ΕΕ. Οι αυξανόμενες τιμές σε φυσικό αέριορεύμαλιπάσματα και συσκευασίες οδηγούν ορισμένες εταιρείες τροφίμων και ποτών της ΕΕ στο να κλείσουν εντελώς την παραγωγή τους.

Στη χώρα μας, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν (για λάθος λόγους αλλά δεν είναι επί του παρόντος) την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας. Και συνεπώς, μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση των Αρίστων να σκύψει πάνω από αυτούς τους επαγγελματίες και να δει τα πραγματικά προβλήματά τους;

Το έχουμε ξαναπεί: Mόνο με γενναίες περικοπές φόρων και εισφορών μπορεί να υπάρξει πραγματική βοήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο