Ξεκινά ο Δ’ κύκλος αξιολόγησης κυκλαδίτικων προϊόντων που θα προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine.
Το Μητρώο Προϊόντων από τις Κυκλάδες που φέρουν το σήμα «Aegean Cuisine Recommended» αποτελείται από 387 προϊόντα 81 παραγωγών που καλύπτουν 26 κατηγορίες ενισχύοντας τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομία της περιοχής.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με αφορμή διεξαγωγή του Δ’ κύκλου αξιολόγησης των αιτήσεων ένταξης από τους επιχειρηματίες των 24 νησιών των Κυκλάδων που παράγουν και τυποποιούν τοπικά προϊόντα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων και την αποστολή δείγματος προϊόντων έχει οριστεί η Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.
«Σε μια εποχή που η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, και δη των κυκλαδικών, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, η ανάγκη να αναδειχθούν και να προωθηθούν μέσω συνεργειών είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ» όπως σημειώνει το επιμελητήριο.
AΠΕ