Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Νέα Ζηλανδία φορολογεί το… ρέψιμο των αγελάδων!

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΗ Νέα Ζηλανδία φορολογεί το... ρέψιμο των αγελάδων!
spot_img

Αν υιοθετηθεί το νομοσχέδιο, η Νέα Ζηλανδία, η μεγαλύτερη εξαγωγός κτηνοτροφικών προϊόντων, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να πληρώνουν για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ζώα που εκτρέφουν

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο να φορολογήσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την κτηνοτροφία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κύρια πηγή τους για τη χώρα: το ρέψιμο των προβάτων και των βοοειδών.

- Advertisement -

Αν υιοθετηθεί το νομοσχέδιο, η Νέα Ζηλανδία, η μεγαλύτερη εξαγωγός κτηνοτροφικών προϊόντων, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να πληρώνουν για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ζώα που εκτρέφουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σχεδόν το ήμισυ των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όμως μέχρι τώρα αυτές αποκλείονταν από το σύστημα εμπορίας των εκπομπών, προκαλώντας επικρίσεις.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο κατήρτισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, οι τελευταίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 2025.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Τζέιμς Σο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα για τους κτηνοτρόφους που μειώνουν τις εκπομπές μέσω πρόσθετων τροφίμων. Τα έσοδα από τη φορολόγηση αυτή θα επενδυθούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και τις υπηρεσίες συμβουλών για τους κτηνοτρόφους.

Η τελική απόφαση για το νομοσχέδιο αναμένεται τον Δεκέμβριο.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα