Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έγκλημα τροφίμων: Προμήθευαν σουπερμάρκετ, με τρόφιμα που προορίζονταν για ζωοτροφές ή για απόρριψη – Σε δίκη η υπόθεση

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΈγκλημα τροφίμων: Προμήθευαν σουπερμάρκετ, με τρόφιμα που προορίζονταν για ζωοτροφές ή για απόρριψη - Σε δίκη η υπόθεση
spot_img

Αποκαλύφθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο απάτης με τρόφιμα.

Μία εκτεταμένη επιχείρηση διατροφικής απάτης αποκαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τέσσερις άνδρες να κατηγορούνται για τη διάθεση ακατάλληλου κρέατος στην ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα. Οι Mark Hooper, Azar Irshad και Ali Afzal ομολόγησαν την ενοχή τους, ενώ ο Anthony Fear, διευθυντής της Fears Animal Byproducts, αρνήθηκε τις κατηγορίες και οδηγήθηκε σε δίκη.

- Advertisement -

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία του Southwark εντόπισε 1,9 τόνους ζωικών υποπροϊόντων κατηγορίας 3 σε μία παράνομη μονάδα τεμαχισμού κρέατος στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο κρέας, που προοριζόταν αποκλειστικά για τροφές κατοικιδίων ή για ασφαλή απόρριψη, παρανόμως επανεντασσόταν στην ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα.

Η NFCU (Εθνική Μονάδα Εγκλημάτων Τροφίμων) ανέλυσε μεγάλο όγκο δεδομένων, αποκαλύπτοντας τις εγκληματικές σχέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων. Η δίκη διήρκεσε πάνω από 11 εβδομάδες και στις 27 Μαρτίου 2025, οι ένορκοι έκριναν ένοχους τόσο τον Fear όσο και την επιχείρησή του για συνωμοσία με σκοπό την απάτη μέσω της διάθεσης ακατάλληλων τροφίμων στην αγορά.

Ο δικαστής Lucas εξήρε την ποιότητα και τον επαγγελματισμό της έρευνας, επαινώντας τον επικεφαλής ερευνητή της NFCU, Andrew Yeats.

Ο επικεφαλής της NFCU, Andrew Quinn, τόνισε ότι η επιτυχής δίωξη ήταν αποτέλεσμα σχολαστικής εξέτασης μεγάλου όγκου αποδεικτικών στοιχείων, υπογραμμίζοντας πως «η σοβαρότητα της καταδίκης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους επίδοξους παραβάτες».

Η Natasha Ennin, εκπρόσωπος του Southwark Council, δήλωσε: «Αυτές οι παραβάσεις δείχνουν την κατάφωρη περιφρόνηση των νόμων για την ασφάλεια των τροφίμων και όλα αυτά για το κέρδος. Οι καταναλωτές εκτέθηκαν σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα