Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιθεωρητές!
Δέκα ζωντανές κατσαρίδες εντοπίστηκαν στην κουζίνα ενός εστιατορίου στο Σπρίνγκφιλντ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές επιθεώρησης τροφίμων από το Υπουργείο Υγείας της Κομητείας Σπρίνγκφιλντ-Γκριν.
Οι οκτώ βρίσκονταν σε ένα ράφι κοντά στο τραπέζι προετοιμασίας, μία στην κάτω πλευρά ενός τραπεζιού κοντά στο πλυντήριο πιάτων και μία στον τοίχο πάνω από το ίδιο τραπέζι, σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης της 13ης Νοεμβρίου για το εστιατόριο Zayka Indian Cuisine. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την επιθεώρηση ειδοποιήθηκε υπηρεσία καταπολέμησης παρασίτων ενώ το εστιατόριο θα πρέπει να επιθεωρηθεί εκ νέου.
- Δείτε ακόμη: Ζωντανά σκουλήκια «κόβουν βόλτες» σε μπριζόλα πολυτελούς εστιατορίου (βίντεο)
- Δείτε επίσης: Όσοι κάνουν Ozempic πετάνε φαγητό στα σκουπίδια!
Τα ζητήματα που διαπιστώνονται κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων εμπίπτουν είτε σε παραβάσεις προτεραιότητας είτε σε μη προτεραιότητας. Οι παραβιάσεις προτεραιότητας επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων, όπως η διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ ωμών και έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων, ακατάλληλη θερμοκρασία των τροφίμων και κακή προσωπική υγιεινή και υγεία των εργαζομένων. Πολλαπλές παραβιάσεις προτεραιότητας μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο μιας επιχείρησης. Οι μη κατά προτεραιότητα παραβιάσεις από μόνες τους δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των τροφίμων, όπως τα βρώμικα δάπεδα, οι κολλώδεις επιφάνειες ή οι εξωτερικοί κάδοι απορριμμάτων.
Οι επιθεωρήσεις τροφίμων πραγματοποιούνται μία έως τρεις φορές το χρόνο, ανάλογα με το είδος του φαγητού που σερβίρεται, τον αριθμό των πελατών, τη δυσκολία προετοιμασίας του φαγητού και πιθανές προηγούμενες παραβάσεις.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.