Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επείγουσα προειδοποίηση για δηλητηρίαση από κατανάλωση μηλίτη

ΑρχικήΝέαΕπείγουσα προειδοποίηση για δηλητηρίαση από κατανάλωση μηλίτη
spot_img

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν λόγω της μη παστερίωσης

Μια επείγουσα προειδοποίηση σχετικά με την κατανάλωση μη παστεριωμένου μηλίτη εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Ogle στην πολιτεία του Ιλινόις των ΗΠΑ. Ο κυβερνητικός οργανισμός προειδοποίησε στο Facebook : “Ο μηλίτης είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από φρέσκα μήλα . Είναι συνήθως λίγο θολό και χρυσαφί επειδή είναι αφιλτράριστο και μη παστεριωμένο. Οι περισσότεροι οπωρώνες μήλων δεν αφιερώνουν χρόνο για παστερίωση επειδή δεν απαιτείται ” Εάν το ποτό δεν έχει υποστεί επεξεργασία, μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να κάνουν τον καταναλωτή να ασθενήσει.

Τα άτομα που είναι πιο επιρρεπή σε τέτοιο ενδεχόμενο είναι

  1. Βρέφη και μικρά παιδιά
  2. Έγκυες
  3. Ηλικιωμένοι
  4. Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε ότι «…έχει λάβει στο παρελθόν, αναφορές για τροφική δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση χυμού φρούτων,λαχανικών και μηλίτη που δεν υποβλήθηκε σε επεξεργασία που σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια».

Διαβάστε ακόμη: Λιστέρια σε τυρί μπρι που πωλείται σε γνωστά σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ – Άμεση ανάκληση

Ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα των περισσότερων ανθρώπων μπορεί συνήθως να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της τροφικής ασθένειας, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (όπως ασθενείς με μεταμόσχευση και άτομα με HIV/AIDS, καρκίνο ή διαβήτη) κινδυνεύουν σοβαρά με ασθένειες ή ακόμα και θάνατο από την κατανάλωση μη επεξεργασμένων χυμών.

Η δηλητηρίαση εμφανίζεται μεταξύ μίας και τριών ημερών μετά την κατανάλωση. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναρρώσουν από μια τροφική ασθένεια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ορισμένοι μπορεί να αναπτύξουν χρόνια, σοβαρά ή ακόμα και απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Κατσαρίδες, ποντίκια και μούχλα: Τι συμβαίνει με τα τρόφιμα του αεροπλάνου;

Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να περιλαμβάνουν: εμετό, διάρροια και κοιλιακό άλγος Συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πυρετός, πονοκέφαλος και πόνος στο σώμα”.

Διαβάστε ακόμη: Μεταλλικά κομμάτια σε ψωμί του τοστ και ψωμάκια για burger – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο