Ένα από τα πρώτα πιάτα φαίνεται πως είναι η αιτία για την μαζική τροφική δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις επιχειρηματιών σε γεύμα που παρέθεσε μεγάλη τράπεζα σε πολυτελές εστιατόριο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ όταν ο CEO συστημικής τράπεζας παρέθεσε γεύμα σε γνωστό και… απλησίαστο από πλευράς τιμών, κατάστημα εστίασης, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που αυτοαποκαλείται ως το καλύτερο εστιατόριο θαλασσινών της πόλης και διαθέτει ειδικούς χώρους για επαγγελματικά δείπνα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Voria οι επικεφαλής της τράπεζας, που είναι έξαλλοι με το συμβάν, έχουν δώσει εντολή στο νομικό τμήμα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αγωγές και μηνύσεις εναντίον του εστιατορίου.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως για την τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν οι προσκεκλημένοι της τράπεζας ,ευθύνεται ένα από τα πρώτα πιάτα που σερβιρίστηκαν και συγκεκριμένα καβούρι με αυγοτάραχο, καθώς όσοι δεν το επέλεξαν, δεν παρουσίασαν συμπτώματα.
Να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα (διάρροια, εμετός, πυρετός) σε μερικούς εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου και σε άλλους μέχρι και τρεις ημέρες αργότερα, στοιχείο που παραπέμπει σε σαλμονέλωση. Για κάποιους τα συμπτώματα ήταν τόσο σοβαρά ώστε κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και παρέμειναν για αρκετές ημέρες.