Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρεκόρ Γκίνες για παγωτό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ! Δείτε τι περιέχει…

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΡεκόρ Γκίνες για παγωτό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ! Δείτε τι περιέχει...
spot_img

Το πρόσφατα βραβευμένο με ρεκόρ Γκίνες, ακριβότερο παγωτό στον κόσμο.

   Έχετε αγοράσει παγωτό από το περίπτερο στα 3 ευρώ και θεωρείτε πως είναι ακριβό; Τι λέτε για για ένα scoop παγωτό αξίας 5.865 ευρώ; Μάλλον θα λέγατε πως πρόκειται για χρυσό και το ίδιο εκτίμησε και το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες γι’ αυτό το χαρακτήρισε το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

- Advertisement -

   Ο λόγος για την premium Ιαπωνική εταιρία παγωτού Cellato η οποία δημιούργησε τη Byakuya, που σημαίνει «λευκές νύχτες», στα Ιαπωνικά, και είναι φτιαγμένη από σπάνια και ακριβά συστατικά που δίνουν στο παγωτό μια απαλή χρυσοκίτρινη απόχρωση. Όπως αναφέρει η New York Post, το παγωτό περιέχει μια σπάνια λευκή τρούφα από την Alba της Ιταλίας, η οποία κοστίζει περίπου 14.000 ευρώ το κιλό. Ακόμα το παγωτό περιέχει μια πάστα που δημιουργείται κατά την παραγωγή σάκε και αναμειγνύεται με το διάσημο τυρί Parmigiano Reggiano, ενώ διαθέτει και μια βρώσιμη επικάλυψη από φύλλα χρυσού.

   Ο Tadayoshi Yamada, ο επικεφαλής σεφ του RiVi, ενός εστιατορίου γαστρονομίας στην Οσάκα, βοήθησε την Cellato να φτιάξει το ευρωπαϊκό-ιαπωνικό παγωτό της fusion, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Ένας εκπρόσωπος του Cellato είπε στο Guinness World Records ότι το πιάτο χρειάστηκε περισσότερο από ενάμιση χρόνο για να τελειοποιηθεί, «με πολλές δοκιμές και λάθη για να πάρει τη σωστή γεύση». Η μάρκα σημειώνει ότι το premium παγωτό μπορεί να αποσταλεί μέσω παγωμένης πτήσης από την Yamato Transport, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών παράδοσης από πόρτα σε πόρτα της Ιαπωνίας.

     Εκπρόσωποι της εταιρίας είπαν στο Guinness World Records ότι σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν επιπλέον γεύσεις gelato που παρασκευάζονται με σαμπάνια και χαβιάρι

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία

Τα “οικολογικά” πλαστικά είναι χειρότερα! Καταστρέφουν πολλαπλά όργανα σύμφωνα με μελέτη

Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, υποστηρίζει νέα πειραματική μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα