Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλείνουν σουπερμάρκετ λόγω της αύξησης των κλοπών!

ΑρχικήΝέαΚλείνουν σουπερμάρκετ λόγω της αύξησης των κλοπών!
spot_img

Το ζήτημα των κλοπών μέσα στα σουπερμάρκετ είναι πλέον παγκόσμιο και οι λιανοπωλητές υφίστανται απώλειες εκατομμυρίων.

   Οι απώλειες λόγω κλοπών λιανικής ανήλθαν σε 112 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής Λιανικής (NRF), αύξηση 19% από το 2021. Και περίπου το 69% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν τμήματα πρόληψης του οργανωμένου εγκλήματος λιανικής. Στην Αυστραλία, ο ιστότοπος Finder είπε ότι σε μια έρευνα με περισσότερους από 1000 ερωτηθέντες, το 12 τοις εκατό ομολόγησε ότι έκλεψε τους τελευταίους 12 μήνες λόγω οικονομικής πίεσης. Και στην Ευρώπη όμως σε χώρες όπως η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, οι αυξανόμενες τιμές και η εξάπλωση των αυτόματων μηχανημάτων ταμείου έχουν οδηγήσει σε έξαρση των κλοπών σε καταστήματα. Σε απάντηση, τα καταστήματα λιανικής ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας τους. Στο σούπερ μάρκετ Coop στο Λονδίνο, μπριζόλες αξίας 5,99 λιρών (6,80 ευρώ) φυλάσσονται σε τεράστια, “τρομακτικά” πλαστικά κουτιά που προστατεύονται από ιχνηλάτες GPS. Στο σούπερ μάρκετ Lidl στην εργατική συνοικία Gesundbrunnen της Γερμανίας, στο ψυγείο κρέατος και ψαριών, μια εντυπωσιακή κίτρινη ετικέτα γράφει “ασφαλισμένο αντικείμενο” αναφέρει η Le monde. Στην Ισπανία πολλά σουπερμάρκετ έχουν προσλάβει σεκιούριτι που κάνουν περιπολίες στους διαδρόμους.

Μεγάλοι λιανοπωλητές, στις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων των Target, Walmart, Whole Foods, Walgreens και CVS αποφάσισαν πρόσφατα να κλείσουν τοποθεσίες σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχίες για το μέλλον του λιανικού εμπορίου σε ορισμένες από τις πιο διακεκριμένες επιχειρηματικές περιοχές της χώρας.

    Οι εταιρείες δεν ήταν υποχρεωμένες να αναφέρουν ζημίες λόγω κλοπής, επομένως, δεν το έκαναν. Αλλά τώρα αρκετοί μεγάλοι λιανοπωλητές είναι πιο ειλικρινείς με τέτοια στοιχεία και αγωνίζονται να συγκρατήσουν τις απώλειες συρρίκνωσής τους σε 9ψήφια ποσά. Τον Μάιο, η Target ανακοίνωσε ότι το οργανωμένο λιανικό έγκλημα εντείνεται και προέβλεψε 500 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε χαμένα και κλεμμένα εμπορεύματα το 2023, από τα εντυπωσιακά 400 εκατομμύρια δολάρια του 2022, όπως σημειώνει το CNBC. Σαν άμεση συνέπεια, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει εννέα καταστήματα Target στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, το Πόρτλαντ και την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

    Ομοίως, η Walmart, της οποίας το μεγαθήριο παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων χάνει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως λόγω συρρίκνωσης, έχει κάνει σχέδια φέτος να κλείσει 22 τοποθεσίες σε όλη την Αμερική. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός χρησιμεύει στην περαιτέρω επιδείνωση αυτών των απωλειών, καθώς η αξία των περισσότερων καταναλωτικών αγαθών συνεχίζει να αυξάνεται.

   Οι έμποροι λιανικής θα έκαναν καλά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τους κατά μέτωπο, καθώς τα δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για την Ασφάλεια Λιανικής του NRF για το 2022 αποκάλυψαν ότι το 69% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ δεν διαθέτουν επί του παρόντος τμήματα πρόληψης του οργανωμένου εγκλήματος λιανικής. 

   Υποθέτοντας ότι τα περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης οδηγούν σε περισσότερες κλοπές, η Walmart αφαίρεσε τις λωρίδες αυτοεξυπηρέτησης (πολλοί που σαρώνουν μόνοι τους τα προϊόντα βάζουν κωδικούς με χαμηλότερες τιμές!) από τρία καταστήματα στο Νέο Μεξικό, ανέφερε το Business Insider. «Το self-checkout είναι μια τεράστια πηγή απώλειας», είπε ο Brian Brinkman στο The Food Institute. Ως Chief Product Officer στο Agilence, πάροχο αναλύσεων πρόληψης απωλειών, ο Brinkman πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπουμε με τους πελάτες μας είναι ότι πολλοί αρχίζουν να κάνουν check-out και βλέπουν τις πωλήσεις να αυξάνονται έως και 30%.

    Τα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά μέτρα ασφαλείας, μπορούν να προσφέρουν ισχυρές λύσεις για τους λιανοπωλητές που προσπαθούν να ενισχύσουν τα τμήματα πρόληψης κλοπής. Ο Brinkmann επέμεινε στην ανάγκη σύνδεσης πολλαπλών πηγών δεδομένων, από το απόθεμα έως τα συστήματα POS και κάμερας, ώστε να παρέχεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική πρόληψης απωλειών. Η μηχανική μάθηση αρχίζει επίσης να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον προληπτικό εντοπισμό προτύπων και στην ειδοποίηση των ενδιαφερόμενων μερών.

   Ενώ οι απώλειες λόγω κλοπών τραβούν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, η εσωτερική κλοπή είναι επίσης μια σημαντική πηγή απώλειας συρρίκνωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του NRF, το 29% της συρρίκνωσης είναι αποτέλεσμα κλοπής από τους ίδιους τους εργαζομένους των λιανοπωλητών.

   Στο μεταξύ το πρόβλημα λαμβάνει διαστάσεις και στη Βρετανία η οποία χρησιμοποιεί ανορθόδοξα μέτρα για να αποτρέψει τις απώλειες, όπως τα αντικλεπτικά στα τυριά. Ωστόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποδειχθεί ένας απρόβλεπτος σύμμαχος των καταστημάτων όσον αφορά ζητήματα κλοπής, καθώς  βοηθά την αστυνομία να πιάσει τους “αετονύχηδες”, με ποσοστό καταδίκης 80% μετά τη δημοσίευση σχετικού βίντεο.

https://foodinstitute.com/focus/retail-theft-is-a-growing-problem-can-the-tide-be-turned/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα