Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιαπωνία: Δηλητηρίαση 150 ατόμων από ψητό χέλι

ΑρχικήΝέαΙαπωνία: Δηλητηρίαση 150 ατόμων από ψητό χέλι
spot_img

Έκθεση σε σταφυλόκοκκο.

   Ένα πρόσφατο ξέσπασμα τροφικής δηλητηρίασης στην Ιαπωνία που σχετίζεται με την κατανάλωση ψητού χελιού που πωλείται σε πολυκατάστημα κοντά στο Τόκιο, είχε ως αποτέλεσμα έναν θάνατο, σχεδόν 150 ασθένειες και δύο νοσηλείες σύμφωνα με το FoodPoisoningNews.

Το περιστατικό συνέβη στο πολυκατάστημα Keikyu στη Γιοκοχάμα, όπου πελάτες που κατανάλωναν ψητό χέλι μεταξύ 24 και 25 Ιουλίου ανέφεραν συμπτώματα όπως έμετο και διάρροια, σύμφωνα με το AP News. Μια γυναίκα στα 90 της πέθανε αφού εμφάνισε συμπτώματα, αν και η ακριβής αιτία του θανάτου της είναι ακόμα υπό διερεύνηση, ενώ άλλα δύο άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ η πλειονότητα παρουσίασε πιο ήπια συμπτώματα.

   Η πηγή της μόλυνσης εντοπίστηκε στην αλυσίδα εστιατορίων Nihonbashi Isesada με έδρα το Τόκιο, η οποία παρασκεύαζε τα πιάτα με χέλι που πωλούνταν στο πολυκατάστημα. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι αποκάλυψαν την παρουσία χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου, ενός βακτηρίου που είναι γνωστό ότι προκαλεί τροφική δηλητηρίαση, σε δείγματα προσβεβλημένων ατόμων.

   Σε απάντηση, τόσο η αλυσίδα πολυκαταστημάτων όσο και η αλυσίδα εστιατορίων έχουν ζητήσει συγγνώμη και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με αξιωματούχους υγείας. Το εστιατόριο αναγνώρισε λάθη στα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μαγειρικών που δεν φορούσαν πλαστικά γάντια κατά την προετοιμασία. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έκλεισαν προσωρινά τις τοποθεσίες Isesada στο πολυκατάστημα εν αναμονή της έρευνας για την πηγή της μόλυνσης.

   Σχολιάζοντας αυτή την ιστορία, ένας εθνικός δικηγόρος τροφικής δηλητηρίασης είπε: «Τα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων υπάρχουν για κάποιο λόγο. Όταν πρόκειται για εμπορική προετοιμασία φαγητού, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο γιατί μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε να επηρεαστεί».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο